„Tatăl meu a murit cu zile!”. Acuzații grave ale unui politician liberal, la adresa unor medici timișoreni

  5080
  Adrian Pășcuță spune că moartea tatălui său, profesorul universitar doctor Ioan Pașcuță, se datorează, în bună măsură, felului neglijent în care a fost tratat de unii medici, în momentul internării la Clinicile Noi. El acuză faptul că din cauza fricii și a normelor impuse de epidemia de Covid-19, tatăl său a fost lăsat să zacă 75 de ore pe un pat de spital, fără ca doctorii să intervină pentru a-l trata de afecțiunile de care suferea.
  Iată, mai departe, luarea de poziție exprimată pe pagina personală de Facebook, în legătură cu felul în care a murit tatăl său.
  „Uneori un minut poate fi decisiv pentru a salva o viață.
  Joi l-am internat pe tatăl meu la Spitalul Municipal. I-a fost recoltată prima probă pentru testul COVID și a fost transferat la Spitalul Județean. Vineri dimineață a venit rezultatul negativ și i-a fost recoltată a doua probă. Deși starea sa era extrem de gravă și necesita intervenții și tratamente complexe, procedurile prevăd că până când vine cel de-al doilea rezultat pacienții să fie păstrați în zona galbenă. Au trecut 75 de ore de atunci. Tatăl meu a decedat. Tot în zona galbenă … Proba preluată vineri dimineață încă nu este nici acum analizată!!!!
  75 de ore și nici un răspuns! Cum este posibil așa ceva?????????? Îmi pare foarte rău să o spun, dar oamenii mor cu zile 🙁
  Știu că o mulțime de doctori s-au dat peste cap și au făcut tot ce era omenește posibil în condițiile date. Am tot respectul pentru acești oameni, pentru munca și dedicarea lor. Știu riscurile la care se expun și eforturile (uneori supraomenești) pe care le fac.
  Știu însă și persoane care nu au ce căuta în sistemul medical, persoane care își bat joc de viața noastră și de munca propriilor colegi.

  Și rămâne o întrebare: câte ore sunt necesare în Timișoara pentru a afla rezultatele testului COVID în cazul unui pacient aflat în situație critică???”, scrie Adrian Pășcuță pe rețeaua de socializare, postare care a strâns deja peste 100 de comentarii.

  Printre cei care au comentat se numără și Adrian Orza, dar și fostul președintel al PNL Timiș și fost prefect, Ovidiu Drăgănescu.

  „E scandalos ce se intampla! Sunt multi oameni care sufera de alte boli, si pt ca stau la „coada” la COVID, mor cu zile de bolile respective! Sau pur si simplu risca sa moara, pt ca nu au acces in spitale, desi spitalele sunt aproape goale….. Condoleante!” – este mesajul lui Adrian Orza.

  „E inadmisibil ce s-a întâmplat, Adi. Bine ca ai spus cum (nu) funcționează sistemul de sănătate din Timiș. Toți oficialii, de la directoarea Dsp până la directorii de spitale, prefect, primar sunt așa-zis colegi cu tine, deci trebuie să-ți dea răspunsurile cuvenite” – este mesajul lui Ovidiu Drăgănescu.

  UPDATE. Marcată de decesul profesorului Ioan Pășcuță, Managerul Spitalului Municipal, doctor Olimpia Oprea, face unele precizări necesare. Pacientul a ajuns la Spitalul Municipal cu probleme destul de grave care necesitau de urgență proceduri ce presupuneau o dializă. Dar pentru rezolvarea cazului acesta a fost redirecționat la Spitalul Județean în stare stabilă. Ulterior, din diverse motive, starea acestuia s-a degradat considerabil în urma unor complicații. O vină, dacă există, nu este provenită de la spitalul Municipal, ci din alte cauze externe.

  LĂSAȚI UN MESAJ