Tatăl i-a rupt mâna pentru că a mâncat două felii de salam din frigider. Drama unui copil din sud-vestul țării

647

Un copil din Gorj a fost bătut de tată până când i-a rupt mâna dintr-un motiv halucinant. Băiatul de 15 ani a povestit că doar a deschis frigiderul și a mâncat două felii de salam, fără să-i ceară voie părintelui său. Asta l-a scos din minți pe tată care l-a snopit în bătaie pe adolescent. Bărbatul violent a fost reținut de polițiști.

Tatăl a devenit violent în momentul în care fiul său a deschis frigiderul și a mâncat două felii de salam. Pentru că nu a cerut acordul părintelui său, băiatul de 15 ani a fost bătut cu bestialitate până când i-a fost ruptă una dintre mâini. Adolescentul din Slivilești a povestit primarului localității despre coșmarul pe care l-a trăit.

„Pot eu să-i iau apărarea unui asemenea om, atâta timp cât ești capabil să dai în copil până când îi rupi mâna? Doar pentru faptul că a tăiat două felii salam, tocmai de aceea l-a bătut. Copilului i-a fost foame. (…) El (tatăl – n.r.) minte, nu pentru că nu a vrut copilul să mănânce, ci pentru că a mâncat două felii de salam. Cu atât mai dureros. Copiii se duc la muncă prin sat și seara părinții le cer banii pentru țigări și băutură. Mama nu vine acasă cu săptămânile”, a declarat, pentru Mediafax, primarul comunei Slivilești, Sorin Bucurescu.

Potrivit sursei citate, bărbatul de 48 de ani, acuzat că și-a bătut fiul, a fost reținut, joi seară, pentru violență în familie.

Anchetatorii susțin că întreg scandalul a avut loc pe 1 iulie, însă, de frică, băiatul nu a mers imediat la Poliție și la spital.

„La data de 5 iulie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Slivileşti au fost sesizaţi de un tânăr de 15 ani despre faptul că, la data de 1 iulie, tatăl său, în vârstă de 48 de ani, ar fi exercitat acte de violență asupra sa. Din verificările efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, a avut un conflict spontan cu tatăl său, care, pe fondul consumului de alcool, a exercitat acte de violență asupra sa, provocându-i leziuni. Joi, minorul a fost prezentat la SML Gorj, unde, cu ocazia examinării, s-a constatat că necesită un număr de 30-35 de zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare”, a precizat, pentru sursa citată, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Cazul a devenit și un subiectul unei anchete demarate de Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj. Băiatul de 15 ani beneficiază de consiliere psihologică. De asemenea, reprezentanții DGASPC Gorj au discutat cu mama adolescentului pentru a afla exact ce s-a întâmplat.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ