Tăriceanu, statul paralel și puterile oculte. Liderul ALDE se află astăzi la Timișoara. Foto-video

241

Al doilea om în stat, președintele Senatului, Calin Popescu Tăriceanu, aflat vineri la Timișoara, a reiterat ideea de promulgare a legilor justiției și a desecretizării protocoalelor dintre SRI și DNA.

Potrivit liderului ALDE, modul de muncă  al serviciilor secrete și modul de control stilul „stat la șprițuri” au făcut ca SRI sa nu își îndeplinească treaba. Mai mult, Tăriceanu a vorbit și despre amplele proteste din această iarna împotriva modificarilor legilor justiției.

În opinia sa, „statul paralel” a fost cel care ar fi mobilizat oamenii pentru a destabiliza țara. Tăriceanu speră ca noile legi care reglementează justiția să primească girul Curții Constituționale.

„La noi, până în 2016 funcţia de control a făcut o activitate de complezenţă. În afară de şpriţurile la care participau împreună cu conducerea SRI, cu altceva nu s-au remarcat. Din acest motiv s-au înregistrat gravele abuzuri şi excese care au caracterizat activitatea serviciilor din România în colaborare cu alte instituţii de forţă, instituţii represive ale statului, mă refer la DNA . Slavă Domnului că astăzi se vor desecretiza protocoalele dintre SRI şi Parchet”, a declarat Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ