Târgurile de Crăciun. Dacă până acum în top era Viena, tot mai mulţi turişti români preferă Praga

66

Atmosfera sărbătorilor se face tot mai mult simţită, iar în această perioadă cele mai multe destinaţii turistice vizeaza târgurile de Crăciun renumite din Europa: Viena, Praga, Budapesta.

Dacă până acum destinaţia „default” era Viena, tot mai mulţi turişti îşi îndreaptă atenţia spre capitala Cehiei, Praga. Şi nu doar prin prisma preţurilor mai accesibile.

craciun-praga-1

Praga, un oraş de poveste

Pentru cei care îşi doresc o atmosferă mai elegantă, Viena este o alegere potrivită. Dar Praga are acel aer de poveste, e parcă mai caldă, mai primitoare. Dacă în Viena cele două târguri principale sunt cel din faţa palatului Schonbrunn şi cel de la Panorama, în Praga toate străzile din centru sunt numai chioşcuri pline cu langoşi, castane coapte, cartofi în toate felurile, bere, vin fiert, cârnaţi, viţeluşi şi purcei la proţap.

craciun-praga-2 În Piaţa Primăriei sunt meşteşugari care prezintă şi confecţionează „live” de la obiecte de fierărie până la împletituri sau sticlărie din cristal de Bohemia. Toate pieţele sunt pline, de altfel, de standuriunde se găsesc o sumedenie de suveniruri – păpuşile ceheşti, dar şi cristalurile de Boemia fiind la mare căutare, dar şi decoraţiuni de Crăciun, jucării, bijuterii, ceramică.

craciun-praga-3Atmosfera e întregită de concertele de colinde din numeroasele biserici din capitala cehă, unde acusticaşi ambianţa sunt cu totul şi cu totul speciale, sau plimbările cu trăsura prin centrul vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ