3.5 C
Timișoara
miercuri 6 decembrie 2023

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România ediția Timișoara 2023 a început în forță | FOTO-VIDEO

La momentul în care Radio România aniversează nu mai puțin de 95 de ani de când emite emisiuni de calitate tuturor ce au urechi de auzit un pui ceva mai tânăr de data asta împlinește „doar 29 de primăveri”. Este vorba de târgul de carte Gaudeamus. Dubla aniversare a fost momentul cel mai potrivit ca azi la amiază la ora 14 și fix trei minute să se deschidă la sala Centrului de Afaceri ultima ediție din acest an a Caravanei Gaudeamus Radio România.

Evenimentul se desfășoară între 1 și 5 noiembrie în Capitala Culturală Europeană, Timișoara.

Ampla întâlnire intre toți cei ce încă mai au răgazul să arunci ochii pe o pagină e carte este pentru prima ată în orașul nostru într-o sală închisă și primitoare. Până acum (și datorită unui alt anotimp de desfășurare publicul și stanurile erau găzduite în corturi.

Ineditul deschiderii a azi a constat într-o emisiune radio în direct cu cei ce au dat undă vere salonului. Amfitrioana manifestării a fost redactorul șef al Radioului timișorean Adriana Mărăscu Dolcianu împreună cu Connie Chifor, omul de bază al Radio România Gaudeamus alături de președintele de onoare al târgului publicistul Robert Șerban. Iar invitatul special al emisiunii de deschidere a fost însuși primarul urbei Dominic Fritz.

Timp de o oră (ce a trecut pe neobservate) s-a vorbit despre câte în lună și stele dar legat de citit, tipărit, editat și tot ce mai înseamnă acum cartea din librării și tarabe. S-a adus vorba și de textele ce se vor lectura pe diferite aparate care de care mai sofisticate. Dar și acestea tot cărți vor fi chiar dacă dispare hârtia ca suport.

Programul de vizitare va fi zilnic, între orele 10.00 și 20.00, iar accesul publicului este liber.

Cel mai citit târg de carte din țară, de la cel mai ascultat radio, a ajuns acum la ediția cu numărul 13 la Timișoara, și 140 în istoria de trei decenii a acestui proiect național, palmares care confirmă statutul de reper al pieței naționale de carte al întregului program, inițiat și derulat de Radiodifuziunea Română.

● 40 de participanți, reprezentând câteva dintre cele mai active domenii din industria cărții și a materialelor educative – edituri, agenții de difuzare de carte românească și străină, producători și distribuitori de jocuri educaționale și muzică, le propun timișorenilor cele mai recente apariții editoriale, best seller-uri și titluri în curs de afirmare, oferte și pachete speciale.
● Cele 12 evenimente programate cu acest prilej – lansări și prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri – vor oferi vizitatorilor târgului prilejul de a se întâlni cu cei mai cunoscuți și mai îndrăgiți scriitori timișoreni.
● Alături de evenimentele derulate în cadrul târgului și de informații utile vizitatorilor, pagina Facebook Radio România Gaudeamus va găzdui numeroase concursuri cu premii în cărți, oferite de participanții la această ediție.
● Prin intermediul standurilor virtuale, „oglinda” târgului desfășurat în formatul clasic și al evenimentelor transmise live, website-ul www.gaudeamus.ro va oferi și celor care nu vor fi prezenți în Timișoara în acest interval prilejul de a participa online la ediția 2023.

Eveniment organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio România Timișoara.
Sponsorii ediției sunt: Asociația Pro Office, Eurostampa – Timișoara și Print Expert.

Alte subiecte :

„Livada de vișini” și „Dragonul”, cele două spectacole TGST din închiderea oficială a Capitalei Culturale Europene la Timișoara

Teatrul German de Stat Timișoara are plăcerea de a vă invita la cele două spectacole - „Livada de vișini” și „Dragonul” – care se...

Bega Art Prize 2023

Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii a permis dezvoltarea unui număr mare de expoziții / teoretice cronologice tematice experimentale alternative...

Citește și :