Tango Cultura se întoarce a patra oară la Timișoara

305

Cine nu a auzit de pictorul timișorean Andrei Medinski și de muzicianul Cari Tibor? Doi artiști ce au dus munca lor până la nivelul de pasiune și mod de viață. Dar puțini știu de cuplul format de cei doi. Sunt amândoi indrăgostiți de dans și așa au format o echipă imbatabilă ce s-a dedicat tangoului. Dar nu ca dansatori.

În zilele următoare începe cea de-a patra ediție „Tango Cultura Muzică” cu câteva premiere absolute. Dans. Culoare. Film. Ingrediente menite să ne poarte într-o lume în care pasiunea construiește și spune povești. Ingrediente menite să ne poarte în lumea tentantă a tangoului cu tot ce înseamnă el. Adică pasiunea la superlativ. Toate în două zile de… film, muzică, dans și culoare. Proiectul international „Tango Cultura” prinde viață pentru a patra oară în Timișoara în organizarea Asociației Tango Timișoara. Ediția din acest an se desfășoară vreme de două zile la Teatrul Maghiar “Csiky Gergely”.

Astfel, în 6 și 7 septembrie, sala mare a Teatrului Maghiar găzduiește o proiecție de film în avanpremieră, o seară de milonga și un concert în premieră absolută în România. Este vorba despre un eveniment muzical ce cuprinde tangouri originale semnate de compozitorul Cari Tibor, interpretate de The Tango Orchestra – Cari Tibor Project și „ilustrate” de lucrări semnate de pictorul Andrei Medinski.

“Evenimentul de la Timișoara este unul cu totul și cu totul special. Și asta pentru că avem parte de două premiere: proiecția filmului „Ultimul nostrum tango” care are loc la Timișoara înainte de premiera lui oficială și un concert inedit. Este vorba despre o oră de tangouri originale compuse de Cari Tibor și cântate de trupa sa: “The Tango Orchestra – Cari Tibor Project”. Premiera absolută a celor două seri este faptul că evenimentul muzical susținut de Cari Tibor va fi ilustrat de lucrări de pictură semnate de Andrei Medinski. Sunt lucrări pe care artistul nu le-a mai scos din atelier până acum și care ilustrează perfect pasiunea ce înseamnă de fapt… TANGO”, spun organizatorii evenimentului.

Iată programul celor două zile de Tango Cultura:

Marţi, 6 septembrie, ora 20:00 Avanpremiera film „Ultimul nostru Tango” în regia lui German Kral
Miercuri, 7 septembrie, ora 20:00 Concert The Tango Orchestra (Cari Tibor project)
Expozitie Andrei Medinski ora 21:30 -1:00
Milonga la Teatru (serată dansantă) – DJ Anca Madroane

Biletele au următoarele prețuri: 20 de lei – vizionarea filmului, 40 de lei – concert Cari Tibor Project, 20 de lei – milonga. Costul unui bilet care oferă acces la toate cele trei evenimente este de 60 de lei. Biletele se pot achiziţiona de la Casa Artelor începând cu 1 septembrie 2016 sau in ziua evenimentelor de la Teatrul Maghiar de Stat
„Tango Cultura 2016” este un eveniment organizat de Asociația Tango Timișoara, în parteneriat cu Casa Artelor – Directia Județeană pentru Cultură Timiș si găzduit de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ