Tânără studentă din vestul țării, condamnată în dosarul ”Diplome de licență fără studii”

316

O nouă condamnare în „Diplome de licență fără studii” în care mai mulţi profesori universitari, informaticieni, asistenţi şi studenţi din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş, sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat prin care studenţii străini obţineau note de trecere şi diplome de licenţă, în mod ilicit, în schimbul unor sume de bani! O studentă italiancă a fost condamnată la închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că a intermediat mai multe tranzacţii financiare între studenţi şi profesori, scopul fiind acela, de a obţine note de trecere la examene.

Instanţa a decis că italianca se face vinovată de trei capete de acuzare, respectiv, de cumpărare de influenţă, complicitate la infracţiunea de fals informatic precum li complicitate la folosirea neautorizată a unor informaţii cu caracter personal. Beneficiind de circumstanţe atenuante pentru faptul că a pledat vinovată, Maria Giuseppina Di Matteo, a primit o condamnare de un an şi 10 luni, la care se adaugă un spor de pedeapsă de opt luni, rezultând pedeapsa cumulativă de 2 ani şi 6 luni de închisoare.

Instanţa de judecată a fost blândă cu tânăra italiancă şi a dispus suspendarea executării pedepsei, tânăra având o perioadă de încercare de trei ani de zile.

Decizia nu este una definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile însă este greu de crezut că tânăra italiancă va „forţa” instanţa de judecată pentru o pedeapsă şi mai blândă.

Este a doua condamnare în dosarul „Diplomelor de licență fără studii”, după ce la începutul lunii februarie, Tribunalul Arad l-a condamnat pe profesorul universitar Lucian Păiuşan, din cadrul Facultăţii de Medicină a UVVG Arad, la doi ani şi jumătate cu suspendare şi interdicţia de a se întoarce la catedră pentru o perioadă de trei ani,  pentru că ar fi primit de la mai mulţi studenţi, mită în valoare de 1.850 de euro.

sursa: ghidularadean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ