Tânăr lipsit de libertate și forțat să scoată bani de pe card. Printre autori, colegul său

99

Trei indivizi au fost reținuți după ce au tâlhărit un tânăr din Șoimuș, apoi l-au constrâns să le dea o sumă de bani, pe care victima a scos-o de la bancomat. Autorii sunt cercetați pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

„În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva au organizat o acțiune în urma căreia au depistat trei tineri (unul în vârstă de 18 ani, din municipiul Orăștie, unul în vârstă de 19 ani, din comuna Vălișoara şi altul în vârstă de 19 ani, din comuna Dobra), bănuiţi de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Poliţiştii, în urma cercetărilor, au stabili că doi dintre tineri, în cursul nopții de 10/11.12.2019, prin violență, au deposedat un tânăr de 19 ani de un telefon mobil, un ceas de mână şi alte bunuri (printre care şi un card bancar). Totodată, cei doi au constrâns persoana vătămată să-i însoțească la ATM-ul băncii emitente a cardului bancar și să le comunice codul PIN, după care au extras din contul bancar al părţii vătămate 1.300 lei. Faptele de natură penală au fost comise în prezența și cu complicitatea celui de-al treilea tânăr (cel în vârstă de 19 ani, din comuna Dobra, care se cunoştea cu partea vătămată, fiind un fost coleg al acestuia)”, a informat IPJ Hunedoara.

După comiterea faptelor, tinerii au mers în zona Gării din Deva, de unde l-au trimis pe tânărul din Șoimuș cu un taximetru la domiciliu. Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 ore. Aceştia urmează a fi prezentaţi magistraților, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Sursa: ziardehunedoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ