Tânăr din vestul țării, în comă, după ce a încercat să își pună capăt zilelor

540

Un tânăr din Oraviţa se află în comă de gradul IV, în urma unei tentative de suicid. El se află internat în secţia Neurologie – ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. În urma unui apel la 112 dat duminică după-amiaza, un echipaj SMURD a acţionat de urgenţă, paramedicii reuşind să-i salveze viaţa adolescentului, dar cu eforturi mari, după cum a declarat comandantul de echipaj, plutonier major Răzvan Marica.

„A fost vorba despre o tentativă de suicid a unui tânăr de 18 ani, găsit în stare de inconştienţă în garajul casei, fără semne vitale de viaţă. S-a acţionat de urgenţă, aplicându-i-se manevrele de resuscitare, timp de 20 de minute prin masaj cardiac şi intubare, reuşindu-se în final să obţină puls şi ritm cardiac. S-a dispus transportarea acestuia la Spitalul din Reşiţa, dar imediat ce echipajul SMURD a plecat spre Reşiţa, victima a intrat din nou în stop cardio-respirator. S-au început din nou manevrele de resuscitare, care au dat rezultate şi s-a reuşit stabilizarea şi menţinerea semnelor vitale ale pacientului până la sosirea ambulanţei SMURD la Spitalul din Reşiţa. Victima a fost predată complet stabilizată”.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Reşiţa, Roxana Bălan, a declarat că tânărul este încă în evaluare medicală. Acesta a încercat să se sinucidă prin spânzurare: „Tânărul de 18 ani din Oraviţa care a vrut ieri, să-şi pună capăt vieţii, se află în stare foarte gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. El a fost diagnosticat cu stop cardio-respirator îndelung resuscitat şi comă de gradul IV, fiind internat în secţia Neurologie – ATI. Pacientul este ventilat mecanic, fără activitate bioelectrică cerebrală”, spune Roxana Bălan, citată de AGERPRES.

LĂSAȚI UN MESAJ