Sute de timișeni au cerut, în ultimii ani, decontarea serviciilor medicale din străinătate

56

Peste 400 de timișeni au cerut, în ultimii doi ani şi jumătate, decontarea serviciilor medicale de care au beneficiat în străinătate.

Zeci de solicitări au fost respinse, în timp ce unele, depuse în 2016, încă așteaptă să fie soluționate, spune purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiş, Mariana Mocioalcă.

“În anul 2016, au fost depuse la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, 162 de dosare de rambursare. Soluționate favorabil au fost 123, respinse ca fiind incomplete – 33, iar în curs de soluționare mai sunt șase. În anul 2017, au fost depuse 155 de dosare, 79 de dosare au fost soluționate favorabil, respinse ca fiind incomplete – 62 și în curs de soluționare – 14. Pe parcusul anului 2018 și până în prezent au fost depuse 162 de dosare de rambursare, soluționate favorabil – 123, respinse ca fiind incomplete – 33 și în curs de soluționare – șase dosare de rambursare”, spune Mariana Mocioalcă.

Pacienții care solicită rambursarea sumelor pentru tratamente în străinătate trebuie să prezinte la Casa de Asigurări o cerere tip, chitanța și factura în original și documentele medicale în original sau copie. Serviciile medicale se decontează la nivelul tarifelor practicate în România.

Sursa: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ