Sute de români ar urma să plece, cu un tren special, să îngrijească bătrâni în Austria

141

După scandalul provocat de muncitorii români care s-au dus la cules de sparanghel în Germania, un nou subiect controversat apare în spaţiul public. Zeci de români ar urma să plece în Austria cu un tren special, pentru a avea grijă de vârstnici.

Ministrul austriac pentru afaceri europene a declarat că între România şi Austria există chiar şi un acord în acest sens şi că primul tren care ar urma să transporte îngrijitori români ar pleca din Timişoara, pe data de 2 mai.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, neagă existenţa acordului între România şi Austria. Într-o declaraţie pentru Agerpres, Lucian Bode susţine că nici ministrul de Externe şi nici ambasada nu au astfel de informaţii.

Demersul, dacă s-ar materializa, ar putea fi făcut doar în acord cu regulile statului român, mai spune ministrul, care aduce aminte că România se află sub stare de urgenţă până pe 15 mai, iar restricţiile de călătorie sunt încă în vigoare.

Ministrul austriac, Caroline Edtstadler, îl contrazice, însă, pe Lucian Bode şi spune că autorităţile din Austria au negociat timp de două săptămâni cu CFR Călători în acest sens. Potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX, reprezentanţii instituţiei neagă afirmaţiile.

Peste 33.000 de austrieci au nevoie de îngrijire în această perioadă. Jumătate din îngrijitori provin din România. Din cauza restricţiilor provocate de pandemia cu noul coronavirus, însă, aceştia nu au mai putut să schimbe turele colegilor din Austria, astfel că mulţi dintre aceştia lucrează de mai bine de o lună fără pauză.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost contactat de MEDIAFAX pentru o reacţie, însă momentan nu am primit un răspuns. Revenim cu informaţii.

Problema românilor care vor să plece la muncă în alte state nu este nouă. Zeci de români au plecat la cules de sparanghel în Germania, la începutul acestei luni. Acum, românii sunt revoltaţi şi vor să vină acasă. Aceştia refuză să muncească pentru că au primit un salariu mai mic decât cel convenit şi acuză că actele lor au fost reţinute de proprietari şi pot fi primite înapoi doar în schimbul a 300 de euro.
Sursa: Mediafax

1 COMENTARIU

  1. Nu stie nimeni nimic exact ca la sparanghel!!!Cat de ipocriti puteti sa fiti !!! Pai avem restrictii de calatorie sau nu ??Ca sa stim si noi cei care stam de luni de zile in Austria si vrem acasa si nu se poate ,nu se poate ca sa nu ramana batranii fara slugi sau nu se poate pentru ca sunt restrictii ?? sunteti de toata jalea si rusinea si daca pe voi cei care ne conduceti va manipuleaza germania si austria atunci ce dracu sa mai asteptam noi ,ultimii oameni ai romaniei ,cum suntem considerati aici ,vrem sa fim tratati cu respect ???Mai vrem si bani mai multi ca sa se compenseze alocatiile taiate de austrieci ???Ha,ha….puneti niste reguli clare pentru ca ei au nevoie de noi ca de aer ,daca tot va lasati manipulati ,cereti bani pentru acesti oameni pt.ca banii acestia se aduc in romania de cei care lucreaza aici ,faceti ceva acum pentru noi toti care suntem slugile lor .Sau nu puteti deschide gura nici macar voi ,guvern drag ,votat de diaspora ???

LĂSAȚI UN MESAJ