Sute de noi camere video ajung în vestul țării, în cel mai sigur oraș din România!

773

A fost declarat cel mai sigur oraș din România, dar primarul nu se oprește aici și a comandat sute de camere video care vor fi montate pe toate străzile și parcurile din oraș.

Sute de camere de supraveghere vor împânzi în următorii ani străzile şi parcurile din Oradea. Nu mai puţin de 440 de astfel de aparate se vor adăuga celor 160 existente. Autorităţile sunt convinse că în acest fel vor fi mult mai uşor de identificat autorii unor infracţiuni ori vor fi descurajate actele de vandalism. Poliţiştii recunosc că au rezolvat mai multe cazuri cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

Un hoţ din maşini a fost dovedit de oamenii legii cu ajutorul unei camere de supraveghere care i-a înregistrat tentativa de a sparge un autoturism. A fost doar unul dintre infractorii prinşi cu ajutorul sistemului video din Oradea.

Camerele de supraveghere din oraş şi-au dovedit în ultimii ani utilitatea. În 2014 acestea au surprins un violator în serie care şi-a atacat victima pe un pod. Femeie de 24 de ani s-a luptat minute în şir cu agresorul până la apariţia unui trecător.

Citește mai mult pe capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ