Sute de nemulțumiți au protestat în centrul orașului-VIDEO

540

Joi seara, pentru a doua zi consecutiv, în Piața Operei s-au adunat protestatari. De data asta au venit organizați ceva mai bine, având în dotare pancarte tipărite. Cereau în general arestarea hoților. Cereau ca DNA-ul să aresteze și mai ales erau supărați pe guvernanți. În opinia majorității cei de la guvernare fură.

Au fost cu mic și cu mare, chiar și oameni în vârstă. Numărul lor e greu de estimat. Cei mai pesimiști estimau cam două sute de participanți. Alții au cam supraevaluat și susțineau că e imposibil să fie mai puțin de o mie de nemulțumiți. Deci după o logică a mediei matematice simple, ar fi fost cam în jur de cinci sute și ceva. S-a scandat împotriva Parlamentului, a Guvernului, a corupților dar și cu nominalizări exacte. La corupții cu adresă exactă, Liviu Dragnea conduce topul.

Cele mai multe pancarte trimiteau corupții la locul lor, adică în pușcării. Dar au fost și unii care doreau alte lucruri mai ciudate. Un tânar hotărât scanda pentru legiferarea cânepii indiene. Un altul era îngrijorat de soarta tipăriturilor științifice. Dacă toții savanții-scriitorii din penitenciare sunt eliberați cine va mai scrie cărți?

Dar în toată harababura au fost și câteva minți mai limpezi ce au pus pe hârtie câteva idei mai exacte de avut în vedere de către parlamentarii ce vor vota legea amnistiei.

După un tur al Pieței Operei au continuat discuțiile despre situația politică din țară. Toți au promis că se vor implica pentru curățarea societății românești.

LĂSAȚI UN MESAJ