Sute de milioane de lei pentru spitalele din Timiș, în primele 9 luni ale anului

26
Spitalele din județul Timiș au beneficiat, în primele 3 trimestre ale anului 2019, de finanțări de sute de milioane de lei. Potrivit CJAS, cu acești bani unitățile sanitare ar fi trebuit să aibă tot necesarul pentru a oferi îngrijire bolnavilor.
”Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș a alocat in primele nouă luni ale anului un buget de aproximativ 350 de milioane de lei, unităților sanitare cu paturi din județ. Astfel, toti bolnavii care se adresează spitalelor beneficiază de asistența medicală de care au nevoie și la care au dreptul, fără intrerupere”, anunță CJAS Timiș.
Cei mai mulți bani au ajuns la Spitalul Județean din Timisoara, aproximativ 106,6 milioane de lei, alte 70 de milioane de lei au fost direcționate Spitalului Municipal Timișoara, iar Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara a primit 38 de milioane de lei. Spitalul Clinic de Boli Infectioase ”Victor Babes” a primit 17 milioane de lei, la Institutul de Cardiologie Timișoara au ajuns 20,5 milioane de lei, la Spitalul Municipal Lugoj 12,6 milioane de lei, la Spitalul de Psihiatrie Gataia 13,6 milioane de lei, iar la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Jebel au fost direcționați 13,9 milioane de lei.
”Vreau să subliniez faptul că sumele alocate unităților sanitare cu paturi sunt suficente și nu există niciun motiv pentru care, unui asigurat, să-i fie refuzat un serviciu medical. Dacă un asigurat întâmpină dificultăți în obținerea serviciilor medicale de care are nevoie în cadrul spitalelor, îl rog să ne sesizeze, pentru a putea rezolva în cel mai scurt timp situația cu care se confruntă”, a declarat Victor Dumitrașcu, directorul CJAS Timis.
În contract cu CJAS Timiș sunt 26 de unități sanitare cu paturi. Dintre acestea, 14 spitale sunt în Timișoara și acordă servicii medicale în spitalizare de zi și spitalizare continuă, iar restul spitalelor sunt în județ.

LĂSAȚI UN MESAJ