Sute de mii de salariați vor câștiga bani în plus

217

Săptămână trecută a fost depus la Senat un proiect de lege care prevede ca salariații cu normă part-time sau cu plata în acord să scape de plata majorată a contribuțiilor de pensii (CAS) şi sănătate (CASS).

Propunerea legislativă cu numărul B238/2019, depusă la Senat pe 31 mai, prin care se vrea oferirea unei noi facilități salariaților cu normă part-time sau cu plata în acord să scape de plata majorată a contribuțiilor de pensii (CAS) şi sănătate (CASS).

La ora actuală, angajatorii trebuie să plătească CAS şi CASS la nivelul unui salariu minim brut pentru acest tip de salariați.

Astfel, legea prevede următoarele modificări:

1. La articolul 146, alineatele (5’1) – (5’5) se abrogă și alineatul (8) se modifică și va avea următorul cuprins:

(8) Calculul contribuției de asigurări sociale datorate de persoanele prevăzute la alin. (2) se realizează de către acestea conform prevederilor alin. (5) si (7), după caz. Contribuția se plătește până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se plătesc veniturile.

2. La articolul 168, alineatul (5’1) se abrogă.

Proiectul de lege a fost depus la Senat, primă cameră sesizată, decizională fiind Camera Deputaților. Pentru a intra în vigoare prezentul proiect de act normativ, acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat de către președinte și publicat în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ