Sute de hackeri, așteptați la Universitatea Politehnica din Timișoara. Ce se întâmplă

1971

Universitatea Politehnica din Timișoara se pregătește să primească nu mai puțin de 500 de hackeri. Vorbim, de fapt, de pasionați de tehnologie care participă, în perioada 20 – 22 mai, la HackTM 2016, unul dintre cele mai mari evenimente IT din sud-estul Europei. Evenimentul are loc la Restaurantul Universitar Politehnica din Complexul Studențesc din Timișoara.

La ediția din acest an a maratonului IT sunt așteptați să participe peste 500 de programatori cu experiență, dar și începători, designeri, oameni creativi și cu idei, studenți, chiar și micuții IT-iști de la CoderDojo. Acești vor forma echipe cu cel mult șase membri și vor avea la dispoziție 50 de ore să realizeze un proiect IT inovativ.

HackTM este organizat în tandem cu conferința internațională Smart Learning Ecosystems and Regional Development SLERD, ce are loc în perioada 19-20 mai la Universitatea Politehnica Timișoara”, a precizat Diana Andone, co-organizator al evenimentului și director al Centrului de eLearning al UPT.

Ediția din acest an a maratonului IT vine și cu o premieră, și anume o serie de prezentări tehnice și de dezvoltare personală organizate în prima zi, deoarece organizatorii doresc să ofere participanţilor cât mai multe posibilităţi de a învăţa, din start, despre ce înseamnă să duci la capăt un proiect.

Participanții se pot înscrie în cadrul a opt categorii. Este vorba despre Smart City, Education, Game Development, Robots, Internet of Things, eHealth, FinTech, Open. La final, vor fi premiate cele mai bune proiecte din fiecare categorie. De asemenea, proiectul cel mai impresionant și cu cea mai mare aplicabilitate va primi titlul HackTM Winner 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ