Sute de cazuri de Infecții nosocomiale în spitalele din Timiș. Care a fost rata mortalității generată de aceste cazuri

150

Spitalele din județul Timiș au raportat, de la începutul anului până acum, un număr de 439 de infecții nosocomiale.

Raportată la numărul pacienților internați în unitățile medicale, în aceeași perioadă, cifra este una mică, spune directorul DSP Timiș, Flavius Cioca. Acesta spune însă că cifra nu reflect în totalitate realitatea.

“Noi trebuie să fim constant mai atenți la genul acesta de situații. E o situație încetățenită la nivel național, trebuie ca fiecare serviciu SPIAM din fiecare spital să acorde o atenție suplimentară. În altă ordine de idei, există și impedimente logistice, pentru că numărul de medici specialiștiepidemiologi disponibil pentru angajare nu este acolo nu l-am dorit. Cu siguranță nu e sută la sută realitatea (raportările de infecții nosocomiale – n.r.), dar e o direcție în care ne îndreptăm”, spune Florin Cioca.

Cel mai recent, la Centrul de mari arși de la Casa Austria au fost raportați opt pacienți cu infecții intraspitalicești, ulterior șase dintre ei au murit. Unii au adus infecția din alte spitale, spune coordonatorul centrului, medicul Gheorghe Nodiți.

“Au fost cazuri care au venit cu infecția deja din alte spitale din țară. Și vă dați seama, pentru noi, mai ales că funcționăm și în clădirea aceasta, a fost destul de greu de gestionat până când să eliminăm infecția respectivă. Au fost opt care au fost infectați și am avut șase decese. O infecție este întotdeauna a bolnavului ars, indiferent de suprafață, de grad de profunzime”, spune Gheorghe Nodiți.

Gheorghe Nodiți a mai explicat și că infecțiile de acest gen nu pot fi controlate nicăieri in lume, pentru că exista mai multe tulpini, iar schimbarea tratamentelor pentru fiecare în parte necesită timp.

Sursa: www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ