Sute de amenzi pentru șoferi și zeci de sancțiuni pe ordonanțele militare, în urma unor razii de amploare

149

Forțele de ordine din Timiș au organizat o razie în Lugoj și în comunele Belinț, Găvojdia și Victor Vlad de la Marina, în urma căreia au aplicat aproape 150 de ancțiuni. Cele mai mule au fost pentru că șoferii au încălcat regimul rutier și puține pentru încălcarea ordonanțelor militare care restricționează circulația.

”Acţiunea a fost desfăşurată în două etape, respectiv între orele 08:00-13:00, şi între orele 15:00-20:00, la care au participat 80 de efective formate din poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliţişti din cadrul SAESP Timiş, SICE Timiş, SIC Timiş, luptători SAS.poliţişti locali, jandarmi, reprezentanţi ai Gărzii Forestiere şi ai Primăriei Lugoj. Poliţiştii au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică precum şi pentru verificarea modului de respectare a Ordonanţelor Militare şi a celorlalte prevederi legale, cât şi pentru prevenirea şi limitarea răspândirii noului coronavirus. Astfel au fost organizate 22 de filtre, legitimate 689 de persoane şi controlate 510 autovehicule. Au fost verificate 12 societăţi comerciale. Pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 127040 de lei. Cele mai multe sancţiuni ,93, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, transmite IPJ Timiș.

Alte 22 de sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr.3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, de comerţ sau prestări servicii şi 2 la Legea nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Au fost reţinute 16 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii au constatat o infracţiune pentru nerespecatrea regimului armelor şi muniţiilor şi au verificat 12 persoane eliberate din penitenciare. În această perioadă, poliţiştii vor continua să fie în teren, la datorie, acţionând pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

LĂSAȚI UN MESAJ