Susţinere politică pe hârtie pentru Timişoara – Capitală Europeană a Culturii

159

Reprezentanţii organizaţiilor politice din Timişoara şi-au reiterat poziţia de susţinere a candidaturii Timişoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Primarul i-a chemat pe liderii a 14 partide la o întâlnire pentru a semna declaraţia comună. Au fost prezenţi doar 11 politicieni, dar cei care nu au reuşit să ajungă o pot face oricând, cartea fiind deschisă.

„În septembrie, în 12, va avea loc vizita comisiei aici. În săptămânile următoare se face deliberarea finală. Avem toate motivele să fim optimişti. Am făcut apel la comunitatea timişoreană să nu mai fie atât de critică cu oraşul nostru”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a făcut apel la politicieni să depună eforturi comune şi să lase interesele de partid de-o parte pentru a spriji Timişoara în competiţia europeană.

Iată textul declaraţiei comune:

„Noi, liderii partidelor politice din județul Timiș, reuniți astăzi, 2.08.2016, la inițiativa Primarului Municipiului Timișoara, afirmăm susținerea fără rezerve a noastră și a partidelor pe care le reprezentăm pentru proiectul comunitar ,,Timișoara- Capitală Europeană a Culturii în 2021. Considerăm că Timișoara, municipiu prin excelență al diversității: culturale, etnice, religioase, ideologice etc., dar în egală măsură al toleranței și solidarității între oameni, al respectului pentru valorile fiecăruia și al împărtășirii fiecăruia din valorile celuilalt, municipiu cu o puternică tradiție culturală și o remarcabilă forță culturală actuală, pol urban de maximă importanță la nivel euroregional în această parte de Europă, întrunește toate cerințele pentru a fi o excelentă Capitală Europeană a Culturii în 2021. Ne exprimăm convingerea că împreună vom reuși.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ