11.6 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Susținere pentru protestul sindicatului din Institutul Național de Statistică București

„Sindicatul din Institutul Național de Statistică București (SINSB), membru al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, luând act de acțiunile de protest spontan demarate în data de 23.11.2023 de salariații din Direcțiile Teritoriale de Statistică, își declară susținerea totală a acestora.
Având în vedere situaţia salarială discriminatorie la care statisticienii sunt supuşi de o lungă perioadă de timp şi ca urmare a nepăsării totale a factorilor decidenţi faţă de numeroasele notificări, adrese şi acţiuni de protest, solicităm de urgență transpunerea în legislație a Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema „Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al Direcțiilor Regionale și Județene de Statistică”.
Așa cum guvernanții au „uitat” să aplice Memorandumul, și statisticienii sunt pe deplin îndreptățiți să „uite” de colectarea, prelucrarea și publicarea datelor statistice referitoare la indicele prețurilor de consum, produsul intern brut, indicatori de întreprindere pe termen scurt, indicatorii pieței muncii, statistici de comerț internațional, populație și mișcarea naturală a acesteia, migrație, statistici agricole, statistici în domeniul transporturilor și energiei etc.
Sindicatul din Institutul Național de Statistică București (SINSB) va susține toate demersurile statisticienilor care vor putea culmina în următoarele zile cu blocarea activității instituției, demers cu implicaţii majore în punerea în aplicare a măsurilor economice şi sociale ale Guvernului sau respectarea termenelor de transmitere a datelor către Eurostat şi alte organisme internaţionale.
Singurii vinovați vor fi guvernanții acestei țări care au ignorat şi tratat statisticienii ca pe o categorie inferioară de salariați.
Nu vom mai admite să fim minţiţi!
Solicităm pe această cale o întâlnire de urgenţă cu premierul Marcel Ciolacu.
Persoana de contact în vederea furnizării unor informaţii suplimentare: dl. Dan Iliescu, Președinte SINSB, tel: 0745097196, email: sindicatul.insb@gmail.com.”

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Luni, 26 februarie, între orele 9-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Meziad. Lucrările fac...

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare...

Citește și :