Suspiciuni și trafic de documente false la o școală din Timiș

799

O anchetă penală ar fi fost demarată după ce la sfârșitul anului mai multe persoane ar fi fost surprinse în sala de sport a Școlii Generale 3.

Primarul Claudiu Buciu a anunțat că în acest caz a fost solicitată intervenția organelor de poliție după ce la școală au fost constatate mai multe nereguli.

Conducerea unității de învățământ ar fi susținut că persoanele găsite în interiorul școlii ar fi plătit pentru accesul în incintă, iar în acest sens a prezentat un contract din luna martie, mai exact o copie, care avea aplicată o ștampila ce ar fi fost pusă la dispoziția școlii doar în luna august a anului trecut.

Mai mult decât atât, conducerea școlii ar fi anunțat la mijlocul anului trecut că nu are nici un contract de închiriere pentru sălile de curs și nu a depus în contul Primăriei Lugoj nici un leu.

În luna decembrie, după ce scandalul a ajuns public, cei de la Școala Generală 3 au trimis în conturile administrației publice suma de 1000 de lei, asta deși în mod normal banii trebuiau virați imediat după încasare, conform chitanței, în data de 4 iulie, duminica.

Primarul crede că e de competența poliției să verifice legalitatea documentelor și așteaptă rezultatele anchetei.

Administrația locală a dispus verificări în toate școlile din oraș existând informații că mai multe unități de învățământ închiriază săli de curs, iar banii ajung la negru în buzunarele angajaților. Prima școală vizată este școala Eftimie Murgu.

Sursa: https://lugojinfo.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ