Surse: Liberalii vor să propună în coaliție amânarea pensiilor speciale pentru aleșii locali

53

Liberalii vor propune în coaliţie să se amâne intrarea în vigoare a prevederii din Codul Administrativ privind pensiile speciale ale aleşilor locali, primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, potrivit surselor politice citate de News.ro. Aceste prevederi au au fost amânate deja doi ani la rând, de Guvernul Orban şi Guvernul Cîţu.

Motivul pentru care liberalii vor propune amânarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor aleşilor locali ţine de negocierea făcută de Guvernul Cîţu, cu Comisia Europeană, în privinţa PNRR, spun sursele din PNL, citate de News.ro. Astfel, guvernarea de dreapta s-a angajat ca toate cheltuielile cu pensiile să nu depăşească 9,4% din PIB în perioada 2022-2070, pe lângă reforma sistemului de pensii.

În urma negocierii noii coaliţii PNL-PSD, s-a convenit majorarea pensiilor. Astfel, noul guvern îşi propune o majorare pentru punctul de pensie de la 1.442 de lei în prezent la 1.586 de lei, începând cu 1 ianuarie 2021, și şi creşterea indemnizaţiei sociale minime de la 800 lei la 1000 lei.

sursa – gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ