Surpriză la Medicină: unul dintre cei mai importanți manageri din Vestul României e… „boboacă”!

10794

Mare surpriză ieri, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, la deschiderea festivă a noului an universitar. Printre sutele de studenți și profesori care au participat la eveniment a fost văzută și doamna Carmen Rusmir, managerul general al Zoppas Industries Romania. Și nu pentru vreo afacere a fost doamna Rusmir la Medicină, nici ca oaspete al conducerii Universității, nici din curiozitate. Motivul prezenței Domniei sale acolo a fost unul surprinzător: liderul Zoppas este… studentă în anul I!

„Toată viața mi-a plăcut să învăț și să aflu lucruri noi și diferite. Deși am absolvit Liceul de Filologie, am urmat Facultatea de Științe Economice. Să mă laud? Am terminat-o cu 10. Apoi, de-a lungul vremii, am făcut fel de fel de cursuri, de contabilitate, de evaluator și expert financiar, de management… Eu cred că un om trebuie să fie în permanență curios. Să caute încontinuu. De câțiva ani sunt interesată de efectul plantelor și al mediului asupra omului. E pur și simplu o pasiune. Când am fost în Tibet, am urmat un curs de medicină tibetană, unde accentul a căzut pe aflarea rolului plantelor în vindecarea bolilor. Între 2013 și 2014 am făcut, la Lugoj, un curs de fitoterapie, în care am învățat fizică, psihologie, nutriție, medicină generală. Am mers acolo în fiecare weekend, sâmbăta și duminica. N-a fost simplu, dar mi-a plăcut. La începutul acestui an, am vrut să fac Psihologie, la Universitatea de Vest. Doar că, întâmplător, am aflat că la Facultatea de Medicină este specializarea Nutriție și dietetică. Și am zis: asta vreau! Și iată-mă studentă…”, ne-a spus doamna Rusmir.

Întrebată dacă nu va fi complicat și cu facultatea, și cu jobul de manager, Domnia sa a mărturisit că ușor nu va fi, însă e sigură că prezența la cursuri, în spital, în laboratoare o va ajuta să fie creativă, să aibă idei și să se mențină într-o bună formă intelectuală. „Eu iau foarte în serios facultatea. Nu o fac pentru diplomă, o fac întrucât îmi place foarte mult. Sunt un pic stresată, fiindcă o să fie și chimie, materie pe care am făcut-o acum 30 de ani, deloc ușoară… Dar voi învăța”, a spus boboaca de la Medicină.

Carmen Rusmir este general manager la Zoppas Industries din anul 2004, până atunci fiind (din 1997) consilier pentru România pe investiții economice al aceleiași firme. Este vorbitoare a cinci limbi străine (engleză, franceză, germană, italiană, maghiară), în prezent învățând-o pe a șasea, sârba.

LĂSAȚI UN MESAJ