Surpriza din „Groapă” și talentul lui Tavi Drăghici

230

În fața a doar 2.454 de spectatori, pe stadionul din Ștefan cel Mare, ACS Poli a obținut cel mai bun rezultat, probabil, de când acest club există, din 2012. Victoriile cu Dinamo, în „Groapă”, au fost doar câteva, de-a lungul anilor, pentru echipele timișorene. Indiferent că a fost vorba de Politehnica CFR, UMT, FC sau, acum, ACS Poli.

O echipă muncitoare, cea creată de Ionuț Popa, a dat o lecție îngâmfaților „câini” ai timișoreanului Cosmin Contra. Pentru care acest rezultat a picat cum nu se putea mai rău și din perspectiva nominalizării sale pentru a prelua banca naționalei.

Alb-violeții au întors scorul printr-un penalty transformat de Vașvari și un gol marcat de Tavi Drăghici. Ultimul, timișorean crescut la UMT, trecut pe la Fortuna Covaci (ambele echipe fiind azi dispărute…) și apoi la multe cluburi, inclusiv din Liga I (CS Otopeni, „U” Cluj, UTA, Gaz Metan, ACS FC Olt Slatina, FC Caransebeș, ASU Politehnica) sau din străinătate (exotica experiență de la Racing Beirut), are aproape 32 de ani și apucături (vorba lui Hagi) de vârf clasic. Ce păcat că nu și-a concretizat talentul pe măsura potențialului său!

Cu jucători fără CV-uri importante, cu unii pe care anumiți specialiști în consideră expirați, maestrul Popa a dat lovitura. Această echipă merită mai mult. Mai mult sprijin, mai mulți spectatori, mai multă pasiune.

Dar, atâta timp cât se va numi ACS Poli, nu le poate avea. Despre asta, într-un articol viitor.

P.S. Scriind aceste rânduri, tocmai aflu că gruparea nu poate primi finanțare de la primărie. Ar fi un „ajutor de stat”, cum consideră Consiliul Concurenței. De văzut ce se va întâmpla, în aceste condiții, cu ACS Poli. Și de văzut ce se va întâmpla cu mulțimea de cluburi de fotbal din România dependente de primării.

LĂSAȚI UN MESAJ