Supraveghere video împotriva hoţilor din tramvaie

86

Tot mai mulţi cetăţeni se plâng, atât municipalităţii cât şi pe reţelele de socializare, că sunt terorizaţi de hoţii din buzunare din mijloacele de transport în comun. Atacurile cele mai dese se dau în tramvaie. În lipsa în permanenţă a unor echipaje de poliţie şi a camerelor de supraveghere, hoţii îşi fac de cap.

Soluţia găsită de municipalitate este instalarea camerelor video în toate tramvaiele din oraş. În prezent singurele mijloace de transport pe şine care beneficiază de acest tip de supraveghere sunt cele două tramvaie modernizate.

„Este foarte greu să fie prinși hoții. Am avut o discuție cu consilierul meu personal pe acest subiect, Ionuț Nasleu, el trebuia să stea de vorbă cu domnul Goia (n.r. Ioan Goia, directorul RATT), pentru a monta în tramvaie camere video cu suficientă rezoluție și unghi de vizibilitate încât să putem să îi prindem pe acești hoți. Ca să îi protejăm pe cetățeni, recurgem la o soluție mai ieftină, care și ea poate avea eficiență considerabilă. Camerele video ne ajută să îi prindem. Din supravegherea video culegem informațiile care pot fi folosite apoi de polițiști pentru a-i prinde apoi în flagrant”, susţine Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

În trecut poliţiştii locali acţionau, în civil, în mijloacele de transport din Timişoara pentru a-i prinde în flagrant pe hoţi sau pe cei care vandalizau tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele. Din păcate fenomenul nu a fost stopat.

LĂSAȚI UN MESAJ