Inspectorii de la Protecția Consumatorului au vizitat un magazin dar nu le-a plăcut FOTO-VIDEO

73

Inspectorii de la Protecția consumatorilor au continuat seria controalelor și în afara orașelor mari luând drumul localităților mai mici unde contrar așteptărilor nu au găsit abateri minore.

Odată ajunși la Peciu Nou au găsit la un supermarchet Profi stari de fapt total inacceptabile pentru un comereț civilizat.
Aici erau mai multe nereguli ditre care se pot enumera: produse alimentare depozitate la temperatura exterioară ridicată, în bătaia directa a razelor solare.

Produsele erau însoțite de recomandările producătorului de a se păstra la loc uscat și răcoros, a se păstra în spații uscate, curate și bine aerisite, ferite de razele solare la temperatura de maximum 25 grade Celsius. Au fost identificate și în unitate produse cu semne vizibile de nerespectare a condițiilor de păstrare-depozitare, parte superioară transpirată în interiorul ambalajului sigilat, pachete incinse.

În zona Gastro nu era asigurată temperatura minima stabilită pentru masa caldă. Spații neigienizate corespunzător, inclusiv în zona de păstrare panificație-patiserie.

Sigur la vederea acestor aspecte constatate au fost aplicate și două sancțiuni constând în amenzi în valoare totală de 40.000 lei.

Acestora li se adaugă următoarele măsuri complementare:
– oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe în valoare de 28.600 lei
– a fost dispusă oprirea temporară prestare servicii până la remedierea deficiențelor pentru zona GASTRO și partea de patiserie.

LĂSAȚI UN MESAJ