Supercomputerul de la Universitatea de Vest aduce la Timișoara zeci de lectori și studenți din întreaga lume. Ce vor exersa

130
supercomputer uvt

Universitatea de Vest din Timișoara are, de câțiva ani, un supercalculator de un milion de euro, cel mai performant din sud-estul Europei. Acesta este motivul pentru care 11 lectori și 42 de studenți din 17 țări din Europa, dar și din Statele Unite ale Americii vin în capitala Banatului pentru a-și exersa îndemânarea în programare.

Participanții se vor afla în perioada 8 – 11 februarei la UVT, în cadrul evenimentului „Școala internațională de iarnă NESUS”. Tematica școlii internaționale este calculul paralel, iar printre subiectele abordate se numără oportunitățile pentru întreprinderile mici și mijlocii care se ocupă de manufacturare prin utilizarea calculului paralel.

Școala internațională este un exercițiu extrem de util pentru studenții noștri și reprezintă o bună ocazie de a strânge legăturile cu partenerii internaționali. Centrul de calcul de care Universitatea dispune generează o mulțime de proiecte care contribuie la creșterea prestigiului instituției și sprijină considerabil cercetătorii noștri în a obține rezultate comparabile cu omologii lor din universitățile occidentale”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

În cadrul școlii internaționale, studenții vor avea posibilitatea să-și exerseze îndemânarea în programare utilizând supercalculatorul și clusterele centrului de calcul de înaltă performanță al UVT.

LĂSAȚI UN MESAJ