Super Poli! Al treilea succes la rând

431

Timișoara e pe cai mari în Liga I de fotbal. ACS Poli a câștigat al treilea meci consecutiv, 2-0 cu Concordia Chiajna și a ajuns la borna zero în clasament.

Incredibila echipă a Timișoarei a înviat realmente după startul complet ratat de sezon. Alb-violeții conduși de Ionuț Popa par să fi găsit rețeta succesului – au adunat trei victorii la rând. Situație greu de crezut dacă nu imposibilă la startul stagiunii. Iar din motiv de bancuri și miștouri prin emisiuni TV ori diferite gazete, echipa de pe Dan Păltinișanu poate fi dată adevărat exemplu…

Bănățenii au învins-o pe Concordia la Chiajna, în ultima rundă a turului Ligii I și încheie prima parte a sezonului cu 0 în dreptul punctajului. În ciuda unui lot modest ce a fost plombat pe ici pe colo, băieții lui Popa au reușit să șteargă complet acel -14 cu care au fost sancționați. Fără cele două penalizări Timișoara ar ocupa locul 9 în clasament cu puncte mai multe decât campioana Astra, de exemplu.

A treia victorie italienească pentru Poli, un 2-0 ce vine după succesul de la Iași și cel de acasă cu Viitorul lui Hagi. De această dată învinsă timișorenilor a fost Chiajna, meci decis de golul lui Drăghici în minutul 82. Atacantul lui Poli a fost oportunist la o fază în care portarul gazdelor s-a dat ”deștept” și a executat în picioarele sale o lovitură liberă la 30 de metri. Drăghici a înscris în poarta goală. Fază contestată îndelung de Concordia. În prelungiri Albu și-a trimis balonul în propria poartă după centrarea lui Vădrariu: 0-2.

Cu doar câteva minute înainte Chiajna a protestat din nou la o fază în care Cristescu a fost eliminat pentru o talpă aplicată din senin lui Novak. Prin eliminarea lui Cristescu trupa lui Săndoi a rămas fără cel mai bun om al său, Cristescu ratând cea mai mare ocazie a meciului în minutul 65 cu un șut în transversală.

Victorie foarte importantă pentru o echipă care a dovedit cel mai bine că în lipsa calității doar multă muncă îți poate aduce rezultate. O mare parte din merit îi revine lui Ionuț Popa, omul care a crezut și a construit această echipă. Că Poli va scăpa sau nu de la retrogradare este altă discuție, însă ceea ce au realizat deja în acest sezon este mai mult decât se așteptau și cei mai înfocați susținători.

ACS Poli: Straton – Străuț, Bocșan, Șeroni, Novak – Artean, Llorente – Bărbuț (81 – Mailat), Croitoru, Cârstocea (72 – Doman) – Drăghici (89 – Vădrariu).

LĂSAȚI UN MESAJ