„Suntem Marian Godină!”. Lumea vrea să iasă în stradă pentru poliţistul care luptă împotriva sistemului

239

„Je suis Godină”, „Suntem Marian Godină”, „Alături de poliţistul Marian Godină”, „Susținem polițistul Marian Godină!” Sunt denumirile unor evenimente în sprijinul lui Marian Godină, poliţistul braşovean care a pornit, iniţial de unul sigur, la asalt împotriva unor metehne înrădăcinate în Poliţie: corupţia, relaţiile, umilinţele!

Lucrurile s-au precipitat după apariţia cărţii „Flash-uri din sens opus” a lui Marian Godină, cel mai apreciat poliţist din România (are peste 200.000 de fani pe Facebook): „Sunt personajul principal al cărții. Momentul în care m-am născut, examenul de bacalaureat, admiterea la școala de poliție, experiențele din școala de agenți, întâmplările din cariera de polițist, relațiile mele de dragoste, ziua în care am deschis pagina de facebook, precum și cea de-a doua zi în care am închis-o „pentru că așa am vrut eu, fără să fiu influențat de careva”, toate sunt povestite în stilul cu care v-am obișnuit, alături de alte surprize care îi vor face pe unii să le dispară orice zâmbet de pe față”. Ei tocmai aici a fost problema…

Marian Godina 0Zilele trecute, Marian Godină, poliţist la Rutieră, a fost protagonistul unui incident gen „intervenţie la şefi”, în urma opririi unei maşini pe stradă, şi a vrut să-şi dea demisia. A urmat un val uriaş de simpatie la nivel naţional, iar pe Facebook au curs îndemnurile de ieşire în stradă pentru Marian Godină!

„Miting de susținere pentru Marian Godină, polițistul care este victimă al unui linșaj și practic forțat să demisioneze de către șefii săi, doar pentru că și-a permis să aplice legea împotriva unui apropiat al directoarei Crucii Roşii Braşov, doamna Luana Minea, consilier PSD. Cerem demisia imediată a doamnei Luana Minea și auto sesizarea procurorilor pentru trafic de influență”. Când? Sâmbătă, la 17, în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

„Je suis Godină: Polițistul Marian Godină, susținut de șoferii brașoveni” va fi tot sâmbătă, la 17, în Braşov„Fii alături de noi – Vrem ploaie de stele la Braşov!”.

„Susținem polițistul Marian Godină! Demisia domnule chestor Aron Ioan!” este alt eveniment. „Să vă mai spunem cine este Marian Godină, este ca și cum l-ai întreba pe tatăl meu, microbist convins, cine este Gică Hagi. Marian Godină este un polițist rutier, din cadrul IPJ Brașov, cu un simț al umorului și o inteligență, cu mult peste media înstelaților și doctorilor din conducerea IPJ Brașov. Lui i-a fost pus pumnul în gură, pentru că ”nu se rănește cu pixul”, cum ar vrea oameni de genul domnului chestor ”aron ioan”, ba chiar a scris o carte într-un prim tiraj de 2.500 de cărți, care s-a vândut ca ”pâinea caldă” din primele zile. Dacă v-a impresionat povestea lui, dacă vreodată sau dintotdeauna, ați simțit și voi că sunteți un ”Marian Godină”, dacă și voi v-ați simțit vreodată umiliți de șefi de genul șefului IPJ Brașov, sau dacă pur și simplu vreți să vă arătați susținerea față de colegul nostru, luni, 22.02.2016, ora 13.00, vă așteptăm în fața IPJ Brașov, din str. Nicolae Titulescu, nr. 28. Nu contează că sunteți polițiști, pompieri, jandarmi, profesori, mecanici, electricieni, farmaciste, manichiuriste”, anunţă organizatorii.

În sfârşit, în 1 martie, la 14:00, un eveniment prezentat astfel: „Dragi prieteni, epoca spăgii în România a apus. Trebuie să apună şi să dispară pentru totdeauna. De la şoferul simplu oprit de un poliţist pe podul Văcăreşti, până la primul-ministru şi blondă de la turism. Vremea în care dădeam un telefon la neamuri cu relaţii în sistem a apus. La fel şi epoca acelor cocalari cu ceafa lată care se bazau pe intimidări ca să scape de rigorile legii. Nu mai vrem să auzim de nesimţite umflate de la cruci roşii care intra în audienţe amicale ca să scape de lege. Şi nu, nu mai avem chef să vedem la ştiri şefi din poliţie care circulă cu numere false sau conduc coloane oficiale fără să fi avut vreodată permis… Gata, oameni buni: începe vremea noastră, vremea generaţiei normale”.

Citeşte şi: „Salut, dak am un tatoaj…”. Marian Godina, cel mai cunoscut poliţist din România, răspunde

Foto: https://www.facebook.com/events/1012736222132328/

LĂSAȚI UN MESAJ