„Sunt doar un număr de telefon pentru voi”. Un bărbat aflat în izolare la domiciliu de 17 zile, lăsat baltă de medicii din localitatea natală

  1247

  Un bărbat din Valea Jiului, izolat la domiciliu de 17 zile își strigă of-ul, pe rețelele de socializare. A ales să facă publică nemulțumirea sa față de modul în care autoritățile s-au comportat vis-a-vis de el, în această perioadă. Astfel, a transmis o scrisoare deschisă către Direcția de Sănătate Publică Hunedoara. O redăm, mai jos, în totalitate.

  „Scrisoare deschisă către,

  Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara

  Bună dimineața! V-ați trezit? Mă auziți? Sunt de șaptesprezece (17) zile în izolare.
  Sunt un număr de telefon pentru voi pe care l-ați sunat zilnic și i-ați pus întrebări: s-a schimbat starea? Aveți febră?, asta până când duminică, orele 9:17, v-am zis că am stare subfebrilă, dureri în piept, dureri musculare și episoade de tuse uscată.
  Atunci filmul s-a întrerupt. Două zeci și patru (24) de ore „nu m-a deranjat nimeni”. Luni aceleași întrebări, orele 10:32. Același răspuns. Ați hotărât să ne recoltați probe după ce ați sunat la minister. Într-un final după ce ați anunțat că nu aveați mașină să veniți să luați probe ați ajuns, orele 15:45, de atunci trei zeci și una (31) de ore ați uitat de noi, până la orele 23:00.
  Ieri, a început șirul acelorași întrebări.
  Aseară am aflat neoficial rezultatul testelor. Azi vi le-am transmis.
  Nu mi-ați trimis nicio dovadă că sunt negative probele. Nu am nicio hârtie în care să specificați cât mai trebuie să stau în casă, pentru că dacă mă iau după perioada de izolare înscrisă în adeverința emisă de către DSP Hunedoara, pentru confirmarea deciziei de plasare în izolare în calitate de contact/posibil expus la noul coronavirus (SARS-Co-V2), aș putea ieși în societate.
  Mi-ați spus că o să fiu sunat să mi se comunice când îmi faceți al doilea test. Niciun semn, de 7 ore. Nu răspundeți la telefon.
  Cât mai puteți în neputința voastră să nu fiți în stare să dați niște răspunsuri?

  Daniel Stepan, doar un număr de telefon pentru voi.”

  sursa – servuspress.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ