SUNLIGHT THEATER 2023, ediția a IV-a, cu două spectacole de tip one women / man show

58

Luna mai vine la SUNLIGHT THEATER cu două spectacole de același tip și totuși total diferite. Fundația Culturală ARTMEDIA, organizatorul festivalului, aduce în fața publicului doi actori de primă mărime ai scenei de teatru din România: Raluca Aprodu și Pavel Bartoș.

Nominalizată anul acesta la Premiile Uniter 2023, pentru cea mai bună actriță în rol secundar, Raluca Aprodu vine la Timișoara cu un one woman show de excepție: „FETE ȘI BĂIEȚI” de Dennis Kelly.
O întâlnire neașteptată într-un aeroport se transformă într-o intensă, pasională și nebunească relație. Piesa spune povestea unei familii aparent obișnuite, un El și o Ea, care se mută împreună, își cumpără o casă, au doi copii. Dar apoi lumea lor începe să se destrame și lucrurile iau o întorsătură tulburătoare.

„Raluca Aprodu este generoasă, deschisă, vibrantă. Simți din plin interiorul ei zdrențuit, furia, durerea, tensiunea și neputința ei. Îți vine să o pui pe «stop» și să derulezi înapoi ca povestea să nu ajungă niciodată la acel moment în care, privindu-te în ochi ocrotitor ea spune: Dacă o să devină greu – și știu că o să devină – vreau să țineți minte două lucruri: că nu vi s-a întâmplat vouă și vă nu se întâmplă acum. OK? ” spune Alina Mariana Maer în ”Scene și cuvinte”.
Diana Parpalea scrie în „Teatrul Azi”: ” Un one-woman show cu Raluca Aprodu, care-ți sfâșie sufletul, fără a-și propune în mod explicit asta.”
„FETE ȘI BĂIEȚI”(+16) poate fi văzut la Cinema Victoria, în 21 mai, de la ora 18:00. Biletele pot fi achiziționate de pe https://m.iabilet.ro/bilete-timisoara-fete-si-baieti…/

După succesul pe care l-a avut cu filmul „RAMON”, produs chiar de el, Pavel Bartoș revine la Timișoara cu „One man aproape show”, un spectacol autobiografic, care va avea loc în sala Operei Naționale Române din Timișoara, în 29 mai, de la ora 20.00.


„One man aproape show” este un spectacol despre decizii bune sau nebune, despre greșeli sau negreșeli, despre iubire în toate formele ei și viață pur și simplu, mesajul fiind unul foarte clar: viața trebuie și merită trăită din plin!
Scenariul este scris chiar de Pavel Bartoș și cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor ( poate prea mult umor), în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă. Întrepătrunse puternic cu emoția, acestea dau naștere unui spectacol în care oricare dintre spectatori se poate regăsi.
„Viaţa unui om este cea mai spectaculoasă superproducţie. Iar viaţa lui Pavel povestită de el, nu face excepţie. Suspans, răsturnări de situaţie, mister, frustrări, noroc, iubire, lumini şi umbre, jocuri de culise, etc. Viaţa e plină de lovituri de teatru. Povestea lui Pavel e ticsită de pilde mai răscolitoare decât orice blockbuster.” scrie despre aceste spectacol jurnalista Răzvana Niță.
Scenografia este semnată de Diana Miroșu și costumele sunt concepute de Irina Voinea.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria Operei Naționale cât și pe
https://www.iabilet.ro/bilete-timisoara-one-man-aproape…/
„One man aproape show” este un spectacol oferit de George. Primul banking inteligent și organizat de Fundația Artmedia, cu sprijinul Flight Festival.

Ediția a IV-a a SUNLIGHT THEATER, festival de teatru și artele spectacolului, a început în martie și se va termina în luna noiembrie.
SUNLIGHT THEATER 2023 vă dă întâlnire cu spectacole consacrate, momente stradale internaționale, evenimente pentru copii și familii, o componentă dedicată tinerilor, ateliere și performance-uri educaționale.
SUNLIGHT THEATER 2023 este un proiect al Fundației Culturale ARTMEDIA, organizat cu sprjinul Flight Festival și finanțat de Consiliul Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.