SUNLIGHT IN THE PARK – spectacole pentru mari și mici

33

Ediția a IV-a a SUNLIGHT THEATRE, festival de teatru și artele spectacolului, care a început în luna martie, continuă.
În acest weekend Fundația Culturală ARTMEDIA, organizatorul evenimentului, va aduce în fața iubitorilor de teatru spectacole de toate genurile și pentru toate gusturile, în Parcul Central Dumbrăvița, dar și în Timișoara.

Cei mic se vor delecta cu spectacolele poveste ale celor de la Magic Oz, „Jack și vrejul de fasole”, sâmbătă 3 septembrie, de la ora 11.00 și „Hansel și Gretel”, duminică, 3 septembrie, tot de la ora 11.00.
Pe cei mari organizatorii îi invita la FREAK SHOW vol 2, un one man show cu Florin Piersic Jr. Spectacolul este construit ca niște suită de monoloage.
Fiecare monolog înfățișează un alt personaj. Deși în aparență spectacolul pare comedie, elementele tragice se insinuează deseori în poveștile scrise, spuse și interpretate cu măiestrie Florin Piersic Jr. Pariul actorului cu spectatorul este ca, în timpul spectacolului, care va avea loc luni, 4 septembrie, de la ora 20.00, la Casa de Cultură din Dumbrăvița, să nu îi dea voie acestuia să își coboare ochii spre telefon.

SUNLIGHT THEATER IN THE PARK 2023 este un proiect al Fundației Culturale ARTMEDIA, organizat cu sprjinul Primăriei Comunei Dumbrăvița.
Mai apoi, în 6 septembrie, de la ora 20.00, la Cinema Victoria, SUNLIGHT THEATRE vă dă întâlnire cu „gen. snowflake”, un spectacol de teatru care este un colaj de scene care ilustrează tematici actuale: bulimia, body shaming-ul, anxietatea, dependența financiară de părinți, identitatea online sau inadaptarea socială.
Pornind de la experiențele actorilor, spectacolul are valențe autobiografice și autoreferențiale, într-o estetică a simplității și a onestității. „gen. snowflake” caută să chestioneze etichetarea ironică a generației Z ca „fulgi de zăpadă”.
Biletele pentru acest spectacol se pot achiziționa aici
https://www.iabilet.ro/bilete-timisoara-gen-snowflake…/
Acțiunea cofinanțată de Consiliul Județean Timiș prin programul Timcultura 2023.

În dimineața aceleiași zile, 6 septembrie, de la ora 11.00, la Faber, tinerii actori sunt așteptați la un workshop cu regizorul Bobi Pricop. De altfel, spectacolul „gen snowflake” s-a născut pornind de la poveștile studenților masteranzi ai Facultății de Teatru a Universității „Babeș-Bolyai”din Cluj Napoca, care au folosit o metoda de lucru dezvoltată sub îndrumarea lui Bobi Pricop, în cadrul rezidenței pe care au avut-o în Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.