Sumă uriașă alocată de guvern unui județ din vestul țării ! Ce se întâmplă cu banii

490

Peste 7.000 de șantiere vor fi deschise în întreaga țară, odată ce Programul Național de Dezvoltare Locală începe să-și facă simțită aplicabilitatea, după cum anunță deputatul PSD Luminița Jivan.

O mare parte din aceste șantiere vizează și județul Caraș-Severin, unde vor ajunge aproape 1,3 miliarde de lei. Din acești bani, 394,8 milioane de lei vor fi alocate prin PNDL I și 883,2 milioane de lei prin PNDL II.

„PNDL este un program pe care toată lumea îl apreciază, un program în care, în prima parte, au fost alocaţi 16 miliarde de lei, iar în a doua parte, 30 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă, după părerea mea, o sumă foarte importantă pentru dezvoltarea României. Banii au fost repartizaţi pe judeţe, după criterii obiective, care ţin de capacitatea financiară a judeţului, suprafaţa judeţului, numărul de locuitori şi numărul de unităţi administrativ-teritoriale (UAT-uri). Deja încep 6.851 de şantiere în toată ţara, un lucru important, pentru că, prin Programul de Guvernare, noi ne-am asumat ca fiecare comunitate din această ţară să beneficieze de toate cele zece măsuri, şi anume sănătate, educaţie, transporturi, apă şi canal, energie, cultură, culte, sport şi locuinţe”,după cum a menţionat ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu.

De asemenea, în cel mult trei ani, în toate localităţile cu peste 2.000 de locuitori ar urma să fie introduse sistemele de alimentare cu apă şi canalizare.

„Angajamentul a fost luat în momentul în care am intrat în Uniunea Europeană (…), noi ne-am propus ca, în doi-trei ani maxim să închidem acest lucru, ca fiecare localitate din această ţară cu peste 2.000 de locuitori să aibă apă şi canal. Bineînţeles, şi cele sub 2.000 de locuitori trebuie să aibă apă şi canal”, a mai spus ministrul Dezvoltării.

sursa: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ