Suferinţă curmată: ACS Poli, oficial exclusă din campionat

41

Odată cu neprezentarea la cel de-al doilea joc din campionat, cu Frontiera Curtici, a venit şi anunţul, firesc, din partea Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF, care consifinţeşte excluderea din campionat a grupării alb-violete.

„Admite sesizarea Departamentului Competiții FRF În baza art. 79/1 și 2 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, ACS Poli Timișoara se sancționarea cu Forfait (3-0 în favoarea echipei CS Frontiera 2004 Curtici) și i se aplică penalizate sportivă de 2000 lei În baza art. 79/14/1 din RD, ACS Poli Timișoara se sancționează cu retrogradarea în ultima categorie organizată de AJF pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză”, se arată în comunicatul FRF.

Astfel, gruparea alb-violetă dispare din punct de vedere sportiv, la nouă ani distanţă după ce absorbea ACS Recaş, promovată în liga secundă. Formaţia susţinută în tot acest timp de municipalitate a oscilat între prima şi a doua ligă, cu un sezon de pomină, 2016-2017, când regretatul Ionuţ Popa a reuşit să o salveze de la retrogradare deşi se pleca cu o penalizare de 14 puncte, să bifeze o semifinală de Cupă şi o finală de Cupa Ligii.

A urmat „decăderea”, intrarea în insolvenţă şi două retrogradări consecutive, înainte de a se ajunge la dezonodământul actual. Seria a opta a Ligii a III-a va continua cu nouă echipe.
Sursa: Radio Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ