Succes cu nouă eseuri la restart

88

Timișoara a pășit în noua eră cu o victorie reconfortantă, 60-21 în compania Universității Cluj. Noul antrenor principal Sosene Anesi își începe mandatul cu dreptul pe banca lui Saracens.

La o zi după numirea în funcția de antrenor principal, Sosene Anesi a debutat cu un succes categoric pe banca campioanei. E drept că misiunea bănățenilor a fost mult ușurată de valoare adversarei, U Cluj fiind cea mai slabă formație din Superligă. Veniți doar cu 4 rezerve pe Dan Păltinișanu, ardelenii și-au expus din start pretențiile: să nu lase o impresie proastă.

Cu un prim 15 schimbat aproape în totalitate și condus de căpitanul Ianuș, Saracens s-a distrat cu codașa clasamentului. Gazdele au semnat 9 eseuri, 6 transformări și o lovitură de pedeapsă. Flankerul Randall Morrison a deschis seria cu două eseuri în interval de 15 minute, iar apoi Gorcioaia (2), Pretorius (2) Zaharia, Tevita și Calle Rivas au semnat încercările celor de la Saracens. Mijlocașul la deschidere Stefano Hunt a reușit 4 transformări și o penalitate, iar Calle Rivas și Pretorius au bifat câte o transformare.

Punctele oaspeților au venit din două eseuri semnate de Melniciuc și Moala, o transformare și două penalități ale aceluiași Melniciuc.

Cu cele cinci puncte luate din acest joc Timișoara revine pe locul secund cu 35 de puncte, la egalitate cu CSM Știința Baia Mare și cu opt mai puține decât liderul Steaua București, care are un meci în plus. Saracens are două deplasări consecutive în care se va decide locul ocupat în clasament. Sâmbătă merge pe terenul lui Dinamo, iar în 3 mai are restanța de la Baia Mare.

Saracens: Halalilo, Sabău, Mariș – Iftimiciuc, Mureșan – Morrison, Ianuș, Gorcioaia – Pretoriusm Hunt – Fercu, Iștoc, Tevita, Zaharia – Simionescu. Au mai jucat Rădoi, Taupaki, Stemmet, Stewart, Lemnaru, Tătăruș și Calle Rivas.

 

LĂSAȚI UN MESAJ