Subprefectul, jandarmii, polițiștii și pompierii au jucat Hora Unirii în centrul Reșiței – foto-video

175

La împlinirea celor 159 de ani, de la Unirea Principatelor Române, Inspectoratul de Jandarmii Județean Caraș-Severin a sărbătorit acest eveniment important din istoria țării noastre, în spațiul public, alături de cetățenii municipiului Reşița. Au fost alături de jandarmi și colegii lor polițişti şi pompieri dar și civilii prezenți la manifestare.
Evenimentul a fost marcat prin tradiționala „Horă a Unirii” deschisă chiar de subprefectul Județului Caraş-Severin, Sebastian Purice, cel care a transmis și mesajul ministrului cu privire la acest moment festiv.
”Cum puteam marca Unirea Mică dar și intrarea în anul Centenar al înfăptuirii României Mari decât printr-o horă a unirii, horă ce a reunit militari cu civili, simplii cetățeni cu șefi din deconcentrate chiar în fața Instituției Prefectului Caraș-Severin” a spus subprefectul Sebastian Purec.

Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 sau ”Unirea Mică” este considerată a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român, țelul comun fiind atins la 1 decembrie 1918, când a avut loc Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

LĂSAȚI UN MESAJ