Studiul de prefezabilitate pentru noul stadion din Timișoara a fost aprobat

63

Studiul de prefezabilitate pentru viitorul stadion al Timișoarei a fost aprobat de consilierii județeni, reuniți în ședință, vineri. Urmează acum să fie realizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, abia apoi se poate trece la construirea noii arene. Totul va dura patru ani!

Fiind un proiect major pentru infrastructura sportivă a întregii regiuni, toți cosilierii județeni prezenți, 30, au votat favorabil documentația care stă la baza investiției. Potrivit studiului aprobat, până în 2025, noul stadion ar trebui să fie gata să găzduiască evenimente sportive și culturale de anvergură. Arena va avea 30.000 de locuri, nu va avea pistă de atletism

Autoritățile județene au ales una dintre cele patru variante de studii de prefezebalitate pentru construirea unui noi stadion în Timișoara, în locul lui ”Dan Păltinișanu”. Potrivit aceteia, viitoarea arena va fi gata în patru ani și nu va avea pistă de atletism. Investiția este estimată în această fază la aproape 122 de milioane euro cu TVA.

Consiliul Județean Timiș alocă 11 milioane de euro, restul banilor venind din bugetul național. Obiectivul intră în sarcina Companiei Naționale de Investiții, arena urmând a intra în patrimoniul județului.

LĂSAȚI UN MESAJ