Studenţii timişoreni, nemulţumiţi de camerele de cămin, modul de predare şi proasta finanţare

143

Sute de studenţi de la Universitatea de Vest şi Universitatea Politehnica din Timişoara i-au scris, săptămâna trecută, lui „Moş EduCrăciun”, în cadrul unei campanii inedite lansate de voluntarii din MindsHub.

Astfel, tinerii au fost încurajaţi să lase o mini-scrisoare la unul din standurile MindsHub în care să-şi exprime punctul de vedere cu privire la nevoile pe care le are sistemul educaţional românesc. În final, toate scrisorile vor ajunge la Ministerul Educaţiei Naţionale, în speranţa că lucrurile se vor schimba.

„Sunt nemulţumit de modul de predare al unor profesori. Ar fi de preferat să nu ne dea dictare, deoarece rolul unui profesor este să îţi explice materia, nu să îţi dicteze”, s-a plâns un student de la Universitatea de Vest din Timişoara. Pe de altă parte, Dani i-a scris lui „Moş EduCrăciun” că-şi doreşte „să nu mai existe discriminare în învăţământ, profesorii să fie mai bine pregătiţi şi motivaţi, burse mai mari şi taxe de şcolarizare mai mici. 6% din PIB pentru educaţie minim”.

Alţi studenţi i-au scris Ministerului Educaţiei Naţionale, în prag de Crăciun, că-şi doresc ca sălile de curs să fie dotate cu mai multă tehnologie, să fie cumpărate computere noi, pentru că cele existente sunt foarte vechi şi nu se poate lucra pe ele, să stea mai puţini în camerele de cămin sau măcar să fie modernizate. „Ţineţi minte: noi, studenţii de azi, pe care nu-i ajutaţi, sunt viitorul de mâine!”, i-a transmis o studentă din Timişoara nemulţumită ministrului Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ