Studenții designeri cu idei vor să atragă atenția mediului de afaceri

402

Spațiul expozițional de la parterul INCUBOXX din Timișoara va fi în următoarea perioadă un loc unde se întâlnesc arta și creativitatea tinerilor cu mediul de afaceri. O parte din absolvenții Facultății de Arte și Design, specializarea Design, își vor prezenta lucrările de licență și dizertație, în cadrul expoziției Design@2016.

Cele 30 de lucrări selectate aduc în lumină proiecte ingenioase de design de produs, ambiental, gaming, aplicații de design pentru zona IT și chiar crearea unui gameboard clasic. Printre creațiile expuse se numără un rucsac inovativ care nu doar că poate fi folosit în deplasări, dar are grijă și de sănătatea celui care îl poartă. Printr-un sistem complex acesta ajută la obținerea unei curburi optime a coloanei vertebrale a utilizatorului.

Un alt produs ingenios vine în sprijinul părinților care nu vor mai fi nevoiți să investească în mod regulat în mobilierul camerei copilului. Soluția propusă de unul din absolvenți este un mobilier modular ce periodic se poate reasambla în funcție de vârsta copilului.

Vernisajul va avea loc marți, 19 iulie, de la ora 17:00, la INCUBOXX de pe strada Circumvalațiunii nr 2-4, dar expoziția poate fi vizitată până în prima decadă a lunii octombrie. La evenimentul de deschidere vor participa reprezentanți ai Universității de Vest din Timișoara, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din oraș și se va semna un acord pentru o mai bună comunicare între mediul de afaceri și cel creativ din Timișoara.

Proiectul face parte din programul Timișoara – Capitala Tineretului din România, fiind realizat de Organizația pentru Educația Nouă (OpEN) și co-finanțat de Primăria Timișoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ