7.2 C
Timișoara
joi 25 aprilie 2024

Studenții agronomi au început anul de studiu FOTO-VIDEO

Odată cu trecerea în luna octombrie nu doar se culeg strugurii în vii ci apar, ca niște păsări călătoare studenții în amfiteatre și săli de laborator. Unii cu mare entuziasm alții cu mai puțină tragere de inimă ce regretă că vacanța de vară nu ține până la Crăciun.

Cei ce au venit la marginea de nord a orașului în campusul din Calea Aradului au avut surpriza să găsească în locul bineștiutei Universități de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara o nouă siglă cu altă titulatură. Acum școala lor se numește mai pe scurt Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara. E dept că doar numele diferă dar în mare este aceiași instituție serioasă ce pregătește specialiști în cam toate domeniile ce țin de viață așa că numele este cât se poate de potrivit.

Cu mult înainte de ora zece (stabilită în program) Aula Magna „Iulian Drăcea” din clădirea Rectoratului era arhiplină, ca la marile evenimente, de nu aveai loc să arunci un ac (de siringă veterinară).

Gazda evenimentului de deschidere a anului universitar a fost, ca de obicei, rectorul Cosmin Popescu, la fel de emoționat ca atunci când era student.

Cu prilejul cuvintelor de deschidere al anului universitar rectorul Popescu a scos în evidența realizările universității și interconectarea cu tot ce este mai modern în toată lumea.

Calitatea învățământului românesc dar mai cu seamă timișorean este dovedit și de faptul că aici vin tineri de pe toate continentele, din zeci de țări, pentru a se instrui. Nu este nici de ici de colo nici componenta de cercetare ce se desfășoară în laboratoare sau în stațiunea apărținătoare instituției.

Pentru a fi sigur că începutul de an se va desfășura sub bune auspicii a învitat oaspeți de seamă, tot unul și unul, toți vechi prieteni ai Agronomiei. Lista goștilor ce au ținut să ia parte la deschidere este cât se poate de onorantă pentru orice instiutuție de învățământ și cuprinde pe primul amic al școlii în persoana Arhiepiscopului Timișoarei și Mitropolit al Banatului IPS Ioan Selejan.

Înaltei fețe bisericești s-a mai alăturat Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO dar și mai marii orașului și județului: Mihai Ritivoiu – prefect al județului Timiș, Alin Nica – președinte al Consiliului Județean Timiș, Dominic Fritz – primar al Municipiului Timișoara.

Decanul de vârstă al asistenței academicianul Ion Păun Otiman a vorbit ca reprezentant al filialei Timișoara al înaltului for științific al țării dar și din postura de specialist în ale câmpului și ca fost rectror al universității.

Profesorul Mădălin Bunoiu, prorectorul UVT, a adresat cuvinte de încurajare a tinerilor ca președinte ARACIS.

Poate una din cele mai inedite prezențe a fost a marelui muzician Ovidiu Lipan Țăndărică în a cărui memorie este încă Timișoara anilor 70.

Deși aflat la distanță fizică de orașul nostru Mircea Geoană este totuși un apropiat și prin faptul că s-a adresat asistenței prin intermediul noilor tehnologii media. Prin intermediul undelor poți fi oriunde și să vorbești timișorenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :