Studenţi din Timişoara, în vizită la companii din Roma, în cadrul unui proiect european inedit. Cum au fost recompensaţi la final

123

„Ghidarea performantă a studenţilor la început de carieră – GPS în carieră!” – acesta a fost numele unui proiect inedit, finanţat cu bani de la Uniunea Europeană, care a fost derulat, timp de cinci luni, de Universitatea de Vest din Timişoara.

În cadrul acestuia, participanţii au fost trimişi la Roma pentru a vizita mai multe companii, iar la final, studenţii au fost recompensaţi cu burse şi diferite premii.

Proiectul a avut ca principal scop creşterea gradului de inserţie pe piaţa muncii a 170 de studenţi. Vorbim de tineri înscrişi la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul UVT, care au participat la stagii de practică în cadrul unor instituţii publice şi private. Pentru practica efectuată, viitorii economişti au fost recompensaţi cu o bursă în valoare de 900 lei.

De asemenea, în cadrul proiectului a avut loc şi un schimb de bune practici la Roma, la care au participat 25 de studenţi, în perioada 29 noiembrie – 6 decembrie. În Italia, participanţii au vizitat două universităţi, dar şi mai multe companii, cu scopul identificării de exemple de bună practică.

La finalul activităţilor, 55 de studenţi au fost premiaţi în cadrul unei gale speciale care a avut loc ieri. Astfel, au fost oferite 50 de premii prin competiția „Idei de îmbunătățire a activității organizației gazdă” și cinci premii în cadrul concursului „Cea mai bună idee de afacere identificată în urma schimbului de bune practici”.

„Unul din scopurile proiectului a fost facilitarea trecerii de la școală la viață activă, venind astfel în sprijinul tinerilor studenți, prin consiliere și orientare, în a găsi direcția potrivită acestora, dar și prin intermediul stagiilor de practică, dezvoltându-le atât competentele, cât și creșterea capacității acestora de a face față unui loc de muncă complex”, transmit reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ