Strigătul celor care au nevoie de un transplant pulmonar: „Când am acele crize de tuse pur şi simplu tuşesc până când rămân fără aer”

52

Opt pacienți sunt pe lista de așteptare pentru transplantul pulmonar. În contextul pandemiei de COVID-19, activitatea de transplant a fost mult mai redusă, iar pacienții cu afecțiuni grave se zbat între viaţă şi moarte pentru că în ţară nu-şi pot găsi, pentru moment, vindecarea.

Unul dintre ei este Ionuţ Anghel, iar viaţa lui atârnă de un fir ață. Suferă de p pulmonară obstructiv – cronică, o afecţiune foarte gravă. Această afecţiune îi face inima să alerge fără încetare, iar fără un aparat numit complicat „concentrator de oxygen” nu poate face niciun pas.

„Astăzi, nu ştiu dacă se vede, eu am un puls regulat de 115 bătăi pe minut, eu am impresia că inima mea aleargă permanent, nici seara nu pot să mă odihnesc din cauza acestui puls. Butelia din spate este pentru momentele de criză majoră, eu când am acele crize de tuse pur şi simplu tuşesc până când rămân fără aer”, a spus Ionuț Anghel, conform MEDIAFAX.

sursa – gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ