„Străzi pentru comunitate”, succes sau eșec?!

219

„Străzi pentru comunitate” s-a încheiat. Proiectul pilot prin care autoritățile locale au vrut să redea străzile din oraș pietonilor sau bicicliștilor a fost, în conceptul unora, un eșec și un succes în al altora.

Cum a fost și ce nu mers bine? Participarea! Zeci poate sute de oameni au ieșit pe străzi să se bucure de două zile fără mașini pe câteva artere închise din zona centrală. Poate nici promovarea evenimentului nu a fost la înălțime, poate a fost prea cald sau poate mesajul autorităților nu a ajuns la timișoreni.

„Vă chem la bucurie și joc, în loc de enervare în trafic și poluare. Pentru două zile, se mută în stradă teatre de păpuși, grădini, filme de cinema pentru copiii și adulții care vor să afle despre încălzirea globală, bistrouri și cofetării, săli de fitness, asociații și cluburi sportive, trupe locale de muzică, emisiunile pentru copii de la Radio Timișoara, expoziții (și cu vânzare) de materiale sportive și de mijloace de transport alternative”, a fost apelul primarului Dominic Fritz.

Numărul mic de participanți a fost criticat pe rețelele de socializare de timișoreni, mai ales că Primăria Timișoara a cheltuit 250.000 de lei pentru eveniment. „250.000 de lei într-o singură poză. Felicitări, Dominic Fritz! Felicitări, Ruben Lațcău și tuturor celor care au mai susținut ideea asta aberantă! E irelevant faptul că la momentul fotografiei era seară, pe timpul zilei erau (chiar) și mai puțini participanți”, a scris un timișorean pe facebook.

„Circulație rutieră care nu este închisă complet și lipsa poliției care să sancționeze șoferii care forțează intrarea pe străzile închise”, a postat un alt timișorean pe un grup de facebook. Alți timișoreni s-au plâns că în parcarea Modex, unde se desfășura o parte a evenimentului au apărut mașini. A avut loc Marele Premiu al Timișoarei la raliu. Asta nu i-a deranjat însă pe reprezentanții Primăriei, care au transmis că în oraș „este loc pentru toată lumea”.

Fostul primar al orașului nu s-a putut abține și a criticat și el, pe Facebook, evenimentul creat de cel care l-a învins la alegeri. „Și uite așa, încă 250.000 de lei s-au dus pe apa sâmbetei, pentru sechelele de pe când activa în Germania în Partidul Verzilor – PARTID DE STÂNGA -, adică de dinainte de a veni în 2019 în Timișoara cu pretenția de politician de centru-dreapta, ale d-lui Fritz!”, a scris Nicolae Robu. „Văd, pe de-o parte, amorțirea cetățenilor, dar pe de altă parte comunicarea/promovarea proiectului a fost extrem de slabă (cineva nu și-a dorit sau nu și-a făcut treaba)”, mai apare într-un comentariu pe rețeaua de socializare.

Nici vaccinarea de la cele două puncte temporare deschise cu ocazia „Străzi pentru comunitate” nu a mers prea bine. Potrivit DSP Timiș, au fost administrate 25 de doze în parcarea Modex si 14 doze pe Gheorghe Lazăr. Un alt aspect sesizat de subprefectul județului Timiș a fost „savana” din spațiile verzi din preajma evenimentului.

„Înțeleg că acțiunea ‘Străzi pt comunitate’ a costat 250.000 lei. Deși, e mai mult ‘fără comunitate’ dacă ne uităm la participarea foarte redusă. Neplăcut acolo e altceva! La 4-5 m de eveniment este un monument pentru care PMT nu a găsit nici măcar 100 de lei pentru a tunde ‘savanna’ ce în curând va acoperi statuia lui Ionel Brătianu”, a scris Ovidiu Drăgănescu pe Facebook.

Urmează ca reprezentanții Primăriei Timișoara să transmită datele oficiale legate de participarea timișorenilor. Vom reveni în momentul în care autoritățile vor face acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.