24.1 C
Timișoara
sâmbătă 20 iulie 2024

Străzi ca-n Evul Mediu, reclamate pe o pagină specială pe Facebook

Locuitorii „Oraşului de 5 stele” nu simt că trăiesc într-o urbe modernă, europeană. O arată nemulţumirile lor legate de infrastructura rutieră care au ajuns să fie publicate pe Facebook. Probabil inspiraţi de modelul primarului Nicolae Robu, care comunică prin intermediul reţelei de socializare cu cetăţenii, un grup de timişoreni a creat pagina specială „Drumuri proaste din Timişoara”.

Timişorenii supăraţi că străzile din oraş sunt pline de gropi au postat mai multe fotografii cu acestea şi aşteaptă să primească răspunsuri de la autorităţi.

Una dintre postări se referă la bulevardul Liviu Rebreanu. Acesta este plin de denivelări, după o lucrare de reabilitare făcută prost în 2009. Mai mulţi timişoreni se plâng că circulaţia pe aici a devenit insuportabilă.

„De câți ani există problema asta… Iar lipsa centurii este una dintre principalele cauze”, scrie un internaut.

Şi autorităţile locale sunt conştiente de acest lucru, tocmai de aceea, şoseaua are toate şansele să intre în reparaţii anul acesta. Se vor cheltui peste 3 milioane de lei.

O altă stradă cu probleme reclamată de timişoreni pe Facebook este Intrarea Coşarilor. O terime din stradă este de pământ şi acum, în 2016, iar poluarea îi deranjează pe cei din zonă.

„Locuiesc în zonă și această stradă este o adevarată problemă. Pe lângă PRAFUL și NOROIUL generat din cauza neasfaltării, pe acest drum parchează în weekend ZECI de mașini care vin la piață, iar circulația pe strada Grigore Alexandrescu (inelul IV) este mult îngreunată de aceste condiții!! Asfaltarea acestei porțiuni ar însemna mai puțină poluare și circulația traficului mai adecvată pe inelul IV. De asemenea, lipsa TROTUARULUI pe inelul IV pe partea cu piața, este o problemă la fel de gravă”, a postat un timişorean.

Pe pagina „Drumuri proaste din Timişoara” apare şi strada Edgar Quinet. Potrivit timişorenilor această arteră este neasfaltată, de pământ şi greu utilizabilă când plouă. Şi, deşi autorităţile promit asfaltarea de 3 ani, până acum nu s-a întâmplat nimic.

Rămâne de văzut dacă pagina creată de timişoreni pentru a sesiza neregulile infrastructurii rutiere din oraş va fi vizitată şi de mai marii din administraţia locală şi, mai important ca orice, dacă se vor lua şi în considerare reclamaţiile oamenilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Restricțiile de circulație pe drumurile din Timiș se suspendă

Având în vedere actualizarea prognozelor Administrației Naționale de Meteorologie și anunțurile referitoare la scăderea temperaturilor sub limita caniculei, restricțiile de trafic pe drumurile aflate...

Republica Moldova, o destinație interesantă de business pentru firmele timișene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu Primăria Municipiului Bălți și Camera de Comerț și Industrie a Republicii...

Citește și :