Strada Jiul, deschisă parţial până la prima zăpadă

540

Şoferii timişoreni ar putea primi o veste bună chiar înainte de prima zăpadă. Edilul şef din Timişoara anunţă deschiderea străzii Jiul, aflată în şantier de la începutul verii, chiar anul acesta.

Asfaltul nu a fost turnat încă, dar primarul susţine că dacă vremea este bună, operaţiunea nu va dura foarte mult. Până vor pica primii fulgi, conducătorii auto vor putea circula pe şosea. Nu se ştie câte benzi, din cele 4 proiectate, vor putea fi date în circulaţie. Cel mai probabil, spune primarul, două benzi vor fi folosite în continuare pentru organizarea de şantier.

Lucrările continuă şi la Pasajul Jiul. Primarul nu ştie stadiul lucrărilor, dar susţine că muncitorii sunt mobilizaţi. Urmază în perioada următoare cea mai grea operaţiune, aceea de introducere a structurii prefabricate, care trebuie să susţină liniile de cale ferată şi care va reprezenta în final pereţii pasajului. Vorbim despre o construcţie foarte mare care va fi introdusă sub infrastructura CFR prin presare. Operaţiunea va dura 48 de ore, timp în care circulaţia trenurilor ar putea fi afectată.

LĂSAȚI UN MESAJ