Stoc antiviperin expirat în spitalele din Hunedoara

45

Stocul de ser antiviperin din principalele spitale hunedorene a expirat la sfârșitul lunii mai. Situația este îngrijorătoare în condițiile în care viperele trăiesc în mediul lor natural mai multe zone din județ.

Direcția de Sănătate Publică Hunedoara a cerut Ministerului Sănătății, încă de la jumătatea lunii trecute, 45 de noi doze de ser antiviperin pentru anul 2019. Acestea vor fi distribuite spitalelor din Deva, Petroşani, Hunedoara, Haţeg, Orăştie şi Lupeni.

Pe de altă parte, turiştii care urcă la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, sunt avertizaţi că în zonă pot întâlni şi vipere, una dintre acestea fiind fotografiată pe Altarul de Andezit, zilele trecute.

“Atenţie, nu umblaţi descălţaţi, nu vă aşezaţi pe iarbă, priviţi pe unde călcaţi în apropierea pietrelor şi mai ales în Templul Mare de Calcar”, a atenţionat, pe pagina sa de socializare, administratorul sitului, Vladimir Brilinsky.

Acesta a ţinut să precizeze că viperele sunt o specie protejată, motiv pentru care este interzisă uciderea acestora. Viperele se mai pot întâlni în zona Dealului Cetăţii Deva şi în Defileul Jiului.

LĂSAȚI UN MESAJ