10.1 C
Timișoara
marți 16 aprilie 2024

Ştiinţescu anunţă proiectele câştigătoare din Timiş şi Arad

Printre inițiativele dedicate elevilor, finanțate prin programul Fondul Ştiinţescu Timişoara se numără: o caravană de ştiinţe şi tehnologie, o seră dom geodezic pentru observaţii, experimente şi grădinărit urban, precum şi ateliere şi tabere de vară de programare şi printare 3D sau de reciclare şi upcycling.

Fundația Comunitară Timişoara anunță câștigătorii de micro-granturi nerambursabile din cadrul programului Fondul Ştiinţescu Timişoara. Programul a avut un buget total de 175.000 lei şi se află în al cincilea an de implementare. Această ediţie a fost dedicată ONG-urilor şi grupurilor de inițiativă din judeţele Timiş şi Arad interesate să promoveze prin activităţi practice, colaborative şi interdisciplinare, domeniile STEAM (ştiinţe, tehnologie, inginerie, arte, matematică) în rândul copiilor şi tinerilor.

Finanțările au fost acordate pe bază de concurs de proiecte, precedat de sesiuni online de îndrumare și feedback individual, la care au putut lua parte toți cei interesați să aplice.

În urma concursului au fost selectate 11 proiecte, după cum urmează:
● „STEAM-ability – Caravana CoderDojo” propus de grupul de iniţiativă CoderDojo@UVT, proiectul se va desfăşura în judeţele Timiş şi Arad;
● „Grădina de pe Uranus”, o iniţiativă ce va avea loc la Liceul Waldorf Timişoara;
● „LABORATORUL MICULUI SAVANT BOLDUREAN”, un proiect care se va desfăşura la Şcoala gimnazială Boldur;
● „Micro grădina mobilă” propus de grupul de iniţiativă Microgrădinarii, proiectul este dedicat copiilor beneficiari ai Fundației Rudolf Walter Timișoara şi elevilor de la Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” Timișoara ;
● „DIY-ÎMPREUNĂ PENTRU O ȘCOALĂ MAI BUNĂ”, o iniţiativă pentru elevii Școlii gimnaziale Sacoşu Turcesc;
● „SUMMER CAMP LIEBLING 2022” propus de grupul de iniţiativă PROLIBLING;
● „ArtDen” al Asociației de intervenție și regenerare comunitară, un proiect care se va desfăşura la Liceului Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj;
● „Teatrul si meseriile sale” propus de Asociaţia Solidart;
● „Micul Inginer Agronom” al grupului de iniţiativă EcoAgri Timişoara;
● „Științe și tehnologie pentru elevii Liceului Teoretic Special Iris” propus de
ASOCIAȚIA PENTRU SPRIJINIREA COPIILOR ȘI TINERILOR AMBLIOPI ȘI
NEVĂZĂTORI „IRIS” TIMIȘOARA;
● „Viitorul în 3D” propus de Asociația pentru dezvoltarea profesională continuă- PRAEDU, proiect ce se va desfăşura în Chișineu-Criș.

„Ştiinţescu aduce de mai bine de patru ani împreună comunitatea celor pasionaţi de ştiinţe şi îi provoacă să vină cu idei creative de a insufla această pasiune copiilor şi tinerilor.
Ştiinţele sunt cool, spectaculoase şi mai ales practice. Iar de asta încep să se convingă din ce în ce mai mulţi tineri care intră în contact cu atelierele, tururile ghidate, expoziţiile şi experimentele lui Ştiinţescu.” a spus Daniela Chesaru, Director executiv, Fundația Comunitară Timișoara.

Detalii despre programul de finanțare pot fi accesate pe website-ul programului (www.timisoara.stiintescu.ro), pe site-ul Fundației Comunitare Timişoara (www.fctm.ro) și pe pagina de Facebook locală a programului (www.facebook.com/StiintescuTm).
Programul Ştiinţescu Timişoara este implementat de Fundația Comunitară Timişoara, finanţat la nivel local de Hamilton Central Europe şi Hella România, la nivel naţional de Romanian-American Foundation şi Fundaţia Bosch România şi este susţinut de Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR.

Fundația Comunitară Timişoara aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 5 ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 182 de proiecte din Timișoara și regiune. Fundația Comunitară Timișoara este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 19 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fctm.ro.

HAMILTON Central Europe a format o echipă de experți, care colaborează la nivel mondial pentru a redefini și a promova cercetarea, dezvoltarea și producția în industria științei vieții. Instrumentele de precizie ridicată și accesoriile de aparatură medicală, dezvoltate și fabricate de HAMILTON Central Europe în Timiș, au ca destinație laboratoare de cercetare și secții de terapie intensivă din întreaga lume.

HELLA România sprijină educația în domeniul tehnologiei. Povestea HELLA Group a început în 1899, în Germania, cu producție de componente pentru mijloace de transport. S-a dezvoltat ca o afacere de familie și a dobândit dimensiuni internaționale de-a lungul a 120 de ani de existență. Astăzi, HELLA dezvoltă şi fabrică sisteme şi componente pentru tehnica de iluminat şi pentru electronică, în sectorul dedicat industriei automobilistice.

Romanian-American Foundation promovează și consolidează condițiile necesare unei economii de piață sustenabile și unei societăți democratice, care să asigure accesul la oportunități pentru toate segmentele populației din România.

Viziunea organizației este cea a unei societăți prospere, implicate și cu spirit antreprenorial, o societate compusă din cetățeni care se comportă cu responsabilitate. Romanian-American Foundation susține proiecte, idei și organizații care pot avea un impact substanțial în comunități și care au un potențial ridicat de creștere și replicare.

Înființată în 2020, Fundația Bosch România este o organizație non-guvernamentală apărută la inițiativa Grupului Bosch în România, cu scopul de a crea un cadru potrivit extinderii acțiunilor sale de responsabilitate socială. Fundația Boch România are drept obiectiv generarea unei schimbări în bine pentru persoanele defavorizate în special, dar și pentru societate în ansamblu. Educația, mediul, habitatul, sănătatea și societatea reprezintă domeniile de implicare pentru Fundația Bosch România.

Prin programul umbrelă EduCare, Fundația Bosch România susține inițiative durabile din domeniul educației. Accesul la educație, dar și educația pentru viitor reprezintă direcții de interes.

Federația Fundațiile Comunitare din România a fost fondată în 2012 și are rolul de a reprezenta la nivel naţionalminteresele fundaţiilor comunitare din România care contribuie la construirea unor comunități conștiente, generoase, incluzive și durabile. Federația susține 18 fundații comunitare însumând peste 7000 de proiecte și 51 de milioane de lei în investiții comunitare. În prezent, Fundațiile Comunitare derulează programe în 29 din cele 41 de județe din România și rețeaua este în continuă creștere.

Persoană de contact: Bianca Băilă – Coordonator program Ştiinţescu Timişoara
Tel: 0746.686.683; e-mail: fundatiacomunitaratm@gmail.com

Alte subiecte :

VIDEO: Un cetățean turmentat se dă în spectacol în Complexul Studențesc

Recent, un cetățean turmentat, obișnuit al cartierului, a agasat câțiva studenți. A căutat în tomberoane după mucuri de țigară, și le-a vorbit obscen fetelor...

Mihai Neamțu și ghiulul său de AUR

Unii înmărmuriți, câțiva mirați și mulți alții complet detașați au luat act de adeziunea dlui Mihail Neamțu la formațiunea politică extremistă condusă de dl...

Citește și :