Statul Islamic a revendicat atentatele de la Bruxelles

165

Statul Islamic a revendicat atentatele de marţi de la Bruxelles. Anunțul a fost făcut într-un comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor și citată de Russia Today. Autenticitatea mesajului nu poate fi însă verificată din surse independente şi nu este clar dacă postarea aparţine organizaţiei teroriste.

Înainte de a revendica atacurile, susţinătorii Statului Islamic au salutat, pe reţelele de socializare actele teroriste.

“Statul vă va obliga să vă reevaluaţi calea de o mie de ori înainte să aveţi curajul de a ucide din nou musulmani şi să ştiţi că musulmanii au acum un stat care să îi apere”, a scris un susţinător al grupării pe Twitter.

Cel puţin 34 de oameni au murit în atentatele de la Bruxelles, anunţă televiziunea publică flamandă VRT. Postul public precizează că 20 dintre victime au murit la metrou, iar alte 14 la aeroport.
Deocamdată bilanțul nu a fost confirmat oficial de autorități.

Sunt peste 136 de răniți.

„Ne-a fost teamă de un atac terorist şi acesta a avut loc. Ştim că sunt mulţi morţi, mulţi răniţi, mulţi dintre ei străini”, a declarat premierul belgian Charles Michel.

Trei atentate au avut loc marţi dimineaţă la Bruxelles: două dintre ele la aeroport şi altul la metrou.

Sursa: europafm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ