10.2 C
Timișoara
luni 2 octombrie 2023

Stațiunea din vestul țării care încă mai impresionează turiștii străini prin câteva detalii de arhitectură splendide

O stațiune din România i-a surprins total pe turiștii străini. Tot aici s-a construit și primul pod în curbă din Europa. Nu e de mirare deci, de ce mulți vor să ajungă măcar o singură dată aici.

Staţiunea din România care i-a lăsat pe străini cu gura căscată

Care este această stațiune din România? Sigur ai auzit de ea, dar poate nu îi știai trecutul. Este vorba despre Băile Herculane. Iar Podul de Piatră din Băile Herculane pur și simplu i-a lăsat pe turiștii străini cu gura căscată.

E considerat ca fiind o bijuterie arhitecturală. De asemenea, acesta a fost și reabilitat, astfel că acum a renăscut și radiază mai mult ca oricând. Se știa despre el că a fost primul pod din Europa construit în curbă.

Odată cu reabilitarea sa însă, acesta a început să atragă atenția turiștilor din România, dar și din străinătate. Autoritățile au refăcut inclusiv culoarul pietonal. Astfel, oricine ajunge aici se poate plimba și se parte bucura de peisaj.

Inclusiv stâlpii vechi și fiecare ornament în parte a fost recondiționat. Aspectul arhitectural anterior a fost însă păstrat, iar alte modificări nu s-au făcut. Astfel, toate cerințele Ministerului Culturii au fost respectate.

Podul de Piatră de la Băile Herculane a fost reabilitat

La rândul său, primarul din Caraș Severin a făcut câteva dezvăluiri în acest sens. El susține că a fost nevoie de o investiție de 7 milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, dar și pietonale.

Totodată, el a mai explicat și că îndeplinirea acestui obiectiv a fost esențială. Acum, orice turist care ajunge în România poate să vadă acest loc de vis, încărcat de cultură și nu numai. „Proiectul, care are o investiție de 7 milioane de lei, a avut în vedere reabilitarea infrastructurii rutiere, precum și a culoarului acoperit, cu refacerea elementelor arhitecturale inițiale.

De asemenea, s-a refăcut culoarul pietonal și au fost recondiționate vechile ornamente și stâlpii.  Aceștia din urmă, s-au curățat și s-au recondiționat, s-a refăcut inclusiv balustrada din fier forjat la turnătoria din Arad, cu care constructorul are contract.

Toată arhitectura s-a păstrat conform cerințelor Ministerului Culturii, fiind monument istoric. Este o mare bucurie pentru mine îndeplinirea acestui obiectiv relevant pentru stațiunea Băile Herculane, dar și pentru România,’’ precizează primarul Cristian Miclău, pe pagina PNL Caraș-Severin.

Menționăm faptul că Podul de Piatră de la Băile Herculane a fost construit în anul 1865. Are o lungime totală de 36 de metri și două bolți cu deschideri diferite. De asemenea, are și o lățime generoasă, iar traficul nu e o problemă.

În trecut, podul facilita și accesul pietonal dinspre Hotelul Franz Iosif și Baia Carolina. Iar cei care ajung aici se bucură și de o statuie de marmură. Aceasta se află deasupra coridorului și o prezintă pe regina Lydiei, Omfala, alături de care legendarul erou Hercules ar fi avut o poveste interesantă.

Sursa. https://www.fanatik.ro/

Alte subiecte :

Copiii domnului Ion Iliescu

De câteva zile, presa frământă un nou subiect: luarea de mită de care, în aparență, se face vinovat dl Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean...

Înfrățirea între două orașe europene Gera și Timișoara trăiește prin colaborarea concretă a instituțiilor și a oamenilor

La Primăria Municipiului Timișoara a avut loc ceremonia de aniversare a 25 de ani de înfrățire între orașul nostru și Gera (Germania). Evenimentul s-a...

Citește și :