Start în lupta dură pentru supraviețuire în Liga I

133

ACS Poli Timișoara vrea să înceapă play-out-ul cu un rezultat pozitiv pe terenul Concordiei Chiajna. ”E o situație dificilă, dacă pierzi două jocuri la rând ajungi pe locurile retrogradabile”, spune antrenorul Florin Marin.

Violeții și-au creionat obiectivul impus pentru turneului din play-out. Nu trebuie să obțină mai puține puncte decât echipele de pe ultimele două locuri pentru a se salva de la retrogradare. ”Noi trebuie să fim pragmatici și foarte atenți în acest jocuri. Este un play-out dificil cu meciuri grele de care vom trece cu bine dacă nu ne punem singuri piedică” avertizează tehnicianul violeților, Florin Marin.

Primul adversar pentru Poli este Concordia Chiajna, într-o partidă programată luni, în apropierea capitalei. Bănățenii și-au propus să scoată un rezultat bun pe terenul ilfovenilor. ”Ne dorim să reușim prima victorie externă, dar e foarte important să nu pierdem. Avem câteva absențe pentru acest joc și cele mai puține soluții sunt în continuare la postul de atacant. Chiajna e o echipă bună ce s-a întărit serios în iarnă. Sigur vor fi foarte motivați la ora partidei” crede antrenorul prim-divizionarei.

Încă un englez la Poli

Pe hârtie Marin îl are la dispoziție și pe ultimul venit la Poli, Alex Nimely, un atacant în vârstă de 24 de ani. Jucătorul ce a trecut printre altele și pe la Manchester City a semnat un contract până în vară cu bănățenii și este dornic să arate ce poate pe teren. ”Sunt bucuros că mi s-a oferit această șansă. Știu câteva lucruri despre fotbalul românesc și știu de la Pantilimon că acum 4 ani Poli a fost un club mare” povestește Nimely care era în lotul lărgit al lui City la duelul cu Poli din Europa League, în vara lui 2010.

Atacantul englez născut în Liberia are însă puține șanse de a intra pe teren în partida de la Chiajna. ”El trebuie să se adapteze cât mai repede la condițiile de aici și apoi să ne ajute în meciurile rămase” sună precizarea antrenorului.

Negocieri avansate pentru sponsor

Importante pentru viitorul clubului sunt în zilele ce urmează și negocierile pentru găsirea unui sponsor. Amenințată cu depunctarea din cauza datoriilor, gruparea de pe Dan Păltinișanu are termen până la sfârșitul lunii pentru ași rezolva problemele.

 ”Vom vedea ce soluții legale vom găsi pentru colaboarea cu eventualul sponsor. Ar fi o sumă considerabilă de 500.000 de euro care ne-ar ajuta mult pentru că este primordial să ne plătim salariile și datoriile până la sfârșitul lunii pentru a nu ave aprobleme cu licența pentru sezonul viitor.

Din vară ne vom organiza altfel, asta e cert. Nu vrem să mai repetăm erorile făcute anul ăsta. Aici nu este vorba de un om sau de un club, e vorba de fotbalului din Timișoara. În mod normal în paralel pot exista 2-3 cluburi care să evolueze cam la același nivel”, a punctat și managerul Daniel Stanciu.

LĂSAȚI UN MESAJ